Крутий яблучний пиріг "Невидимка": проста випічка, що тане в роті

Читать на русском
Автор
25143
Цей пиріг надзвичайно простий і вдалий
Цей пиріг надзвичайно простий і вдалий. Фото shuba.life

Обов’язково приготуйте його вдома

Ми розповідали, як приготувати оригінальний "рідкий" медовик. Тепер ділимось рецептом надзвичайно смачного пирога-невидимки.

"Невидимкою" він називається завдяки "невидимому" тісту — готовий пиріг виглядає так, наче там сама лише начинка. Він практично весь складається із начинки та крему. Як його приготувати, розповіли на порталі "1 хвилина".

Інгредієнти:

  • Яблука – 1 кг
  • Яйця – 2 шт
  • Сіль – 1 дрібка
  • Цукор – 50 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Борошно – 70 г
  • Цедра половини лимона
  • Молоко – 100 мл

Спосіб приготування:

  1. Для цього рецепту найкраще підійдуть соковиті яблука з кисло-солодким смаком. Поки відкладаємо їх і займаємось тістом.
  2. У глибокій мисці збиваємо яйця з сіллю, цукром і ванільним цукром. Додаємо просіяне борошно і перемішуємо до однорідності.
  3. Натираємо цедру половинки лимона і додаємо до тіста. Вливаємо молоко і знову перемішуємо. Виходить рідке тісто, схоже на млинцеве.
  4. Очищаємо яблука від шкірки і серцевинки, нарізаємо їх тонкими брусочками. Додаємо яблука до тіста і ретельно перемішуємо.
  5. Дно форми для випічки вистилаємо пергаментом, а боки змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Викладаємо яблучне тісто у форму.
  6. Випікаємо пиріг у розігрітій до 180°C духовці 40-50 хвилин. Готовий пиріг виймаємо з духовки і даємо йому охолонути у формі.

За бажанням можна прикрасити готовий пиріг цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом дуже смачного яблучного печива.