Крутий яблучний пиріг "Невидимка": проста випічка, що тане в роті
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 25143
Обов’язково приготуйте його вдома
Ми розповідали, як приготувати оригінальний "рідкий" медовик. Тепер ділимось рецептом надзвичайно смачного пирога-невидимки.
"Невидимкою" він називається завдяки "невидимому" тісту — готовий пиріг виглядає так, наче там сама лише начинка. Він практично весь складається із начинки та крему. Як його приготувати, розповіли на порталі "1 хвилина".
Інгредієнти:
- Яблука – 1 кг
- Яйця – 2 шт
- Сіль – 1 дрібка
- Цукор – 50 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Борошно – 70 г
- Цедра половини лимона
- Молоко – 100 мл
Спосіб приготування:
- Для цього рецепту найкраще підійдуть соковиті яблука з кисло-солодким смаком. Поки відкладаємо їх і займаємось тістом.
- У глибокій мисці збиваємо яйця з сіллю, цукром і ванільним цукром. Додаємо просіяне борошно і перемішуємо до однорідності.
- Натираємо цедру половинки лимона і додаємо до тіста. Вливаємо молоко і знову перемішуємо. Виходить рідке тісто, схоже на млинцеве.
- Очищаємо яблука від шкірки і серцевинки, нарізаємо їх тонкими брусочками. Додаємо яблука до тіста і ретельно перемішуємо.
- Дно форми для випічки вистилаємо пергаментом, а боки змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Викладаємо яблучне тісто у форму.
- Випікаємо пиріг у розігрітій до 180°C духовці 40-50 хвилин. Готовий пиріг виймаємо з духовки і даємо йому охолонути у формі.
За бажанням можна прикрасити готовий пиріг цукровою пудрою. Також ми ділились рецептом дуже смачного яблучного печива.