Готується просто, з’їдається швидко: макова смакота під цукровою скоринкою

Читать на русском
Автор
Під хрумкою цукровою скоринкою — розсипчасте, ніжне печиво
Під хрумкою цукровою скоринкою — розсипчасте, ніжне печиво. Фото say7.info

Чудова випічка для сімейного чаювання

Випічка з маком – це класична страва, яка знаходить своє місце у кухнях різних культур. Мак є популярним інгредієнтом, що додається до тіста для різноманітних видів випічки, таких як пироги, булочки, печиво або млинці.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати макові трикутники під цукровою скоринкою. Вони готуються просто, а виходять дуже смачними, інформує Say7.

Як приготувати макові трикутники

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла;
  • 100 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 3 яйця (2 тісто, 1 для змащування);
  • 50 г маку;
  • 10 г розпушувача;
  • 300-350 г борошна;

Спосіб приготування:

  1. Масло розтерти з цукром і ванільним цукром.
  2. Додати 2 яйця, перемішати.
  3. Додати мак, перемішати.
  4. Додати розпушувач та борошно, замісити тісто.
  5. Яйце трохи збовтати.
  6. З тіста сформувати коло, товщиною близько 1.5 см. Найзручніше, це зробити відразу на папері для випічки, щоб було зручніше переносити на деко.
  7. Розрізати на 8 секторів, змастити яйцем, посипати цукром.
  8. Перекласти на пергамент.
  9. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин.

А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати ніжні синобони з найсмачнішим поливанням за рецептом "Телеграфа". Булочки з корицею готуються досить просто, а результат приємно вражає.