Язик можна проковтнути: молочне суфле з прошарком фруктового мармеладу

Читать на русском
Автор
Легкий, повітряний десерт
Легкий, повітряний десерт. Фото gazdynja.com

Тортик сподобається дітям та дорослим

Коли хочеться побалувати близьких смачненьким можна приготувати пісочне печиво, яке люблять дітки. Або ж звернути увагу на молочне суфле з прошарком фруктового мармеладу.

Цей десерт виходить легким, повітряним та дуже ніжним. А рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".

Як приготувати молочне суфле з прошарком фруктового мармеладу

Інгредієнти:

Для мармеладного шару

  • банан – 2 шт.;
  • ківі – 2 шт.;
  • полуниця – 6 шт.;
  • цукор – за смаком;
  • агар-агар – 10 г;
  • вода – 30 мл;

Для молочного шару

  • сметана 20% – 150 г;
  • молоко – 200 мл;
  • жовток – 2 шт.;
  • цукор – 100 г;
  • сир – 180 г;
  • масло вершкове – 30 г;
  • крохмаль – 3 ст. л.;
  • ванілін – 1 пак.;
  • желатин – 10 г;
  • молоко – 100 мл;

Для основи

  • печиво – 100 г;
  • масло вершкове – 30 г;
  • Спосіб приготування:

Спосіб приготування:

  1. Печиво подрібнити в крихту в блендері або за допомогою пакета та качалки.
  2. Додати розтоплене вершкове масло і добре все перемішати.
  3. У формі, діаметром 18 см, обернути борти харчовою плівкою.
  4. Поступово утрамбувати крихту на дні, поставити форму в холодильник, доки готується начинка.
  5. Тим часом приготувати мармеладний шар. Для цього за допомогою блендера зробити пюре з бананів, ківі та полуниці, за бажанням додати цукор.
  6. Агар-агар залити водою, розмішати.
  7. Пюре довести до кипіння в сотейнику з товстим дном на середньому вогні. Необхідно постійно помішувати, щоб не пригоріло. Як тільки пюре закипить – додати розведений водою агар-агар і проварити 2 хвилини, регулярно помішуючи лопаткою. Або ж приготувати за інструкцією, зазначеною на упаковці.
  8. Для приготування молочного шару в окремій каструльці з товстим дном змішати: сметану, молоко, жовтки, цукор та крохмаль.
  9. Варити на середньому вогні, постійно помішуючи вінчиком.
  10. Як тільки з’являться перші бульбашки, необхідно проварити ще пів хвилини, щоб заварився крохмаль.
  11. Прибрати з вогню, додати ванілін та вершкове масло, добре перемішати. Щільно накрити плівкою і дати трохи охолонути.
  12. Як тільки охолоне крем – додати сир і розчинений желатин у 100 мл молока (желатин розчинити за інструкцією на упаковці).
  13. Добре перебити блендером до однорідної маси.
  14. Мармеладну суміш рівномірно розподілити поверх коржа.
  15. Викласти наступним шаром молочний крем. Відправити в холодильник на три години або на ніч для стабілізації.

А якщо ви любите смачні десерти, рекомендуємо приготувати ароматні шоколадні трюфелі за рецептом "Телеграфа". Їх можна зробити з начинкою із горішків, шматочків сухофруктів чи мармеладу.