Язик можна проковтнути: молочне суфле з прошарком фруктового мармеладу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Тортик сподобається дітям та дорослим
Коли хочеться побалувати близьких смачненьким можна приготувати пісочне печиво, яке люблять дітки. Або ж звернути увагу на молочне суфле з прошарком фруктового мармеладу.
Цей десерт виходить легким, повітряним та дуже ніжним. А рецептом з нами поділилися на порталі "Українська ґаздиня".
Як приготувати молочне суфле з прошарком фруктового мармеладу
Інгредієнти:
Для мармеладного шару
- банан – 2 шт.;
- ківі – 2 шт.;
- полуниця – 6 шт.;
- цукор – за смаком;
- агар-агар – 10 г;
- вода – 30 мл;
Для молочного шару
- сметана 20% – 150 г;
- молоко – 200 мл;
- жовток – 2 шт.;
- цукор – 100 г;
- сир – 180 г;
- масло вершкове – 30 г;
- крохмаль – 3 ст. л.;
- ванілін – 1 пак.;
- желатин – 10 г;
- молоко – 100 мл;
Для основи
- печиво – 100 г;
- масло вершкове – 30 г;
- Спосіб приготування:
Спосіб приготування:
- Печиво подрібнити в крихту в блендері або за допомогою пакета та качалки.
- Додати розтоплене вершкове масло і добре все перемішати.
- У формі, діаметром 18 см, обернути борти харчовою плівкою.
- Поступово утрамбувати крихту на дні, поставити форму в холодильник, доки готується начинка.
- Тим часом приготувати мармеладний шар. Для цього за допомогою блендера зробити пюре з бананів, ківі та полуниці, за бажанням додати цукор.
- Агар-агар залити водою, розмішати.
- Пюре довести до кипіння в сотейнику з товстим дном на середньому вогні. Необхідно постійно помішувати, щоб не пригоріло. Як тільки пюре закипить – додати розведений водою агар-агар і проварити 2 хвилини, регулярно помішуючи лопаткою. Або ж приготувати за інструкцією, зазначеною на упаковці.
- Для приготування молочного шару в окремій каструльці з товстим дном змішати: сметану, молоко, жовтки, цукор та крохмаль.
- Варити на середньому вогні, постійно помішуючи вінчиком.
- Як тільки з’являться перші бульбашки, необхідно проварити ще пів хвилини, щоб заварився крохмаль.
- Прибрати з вогню, додати ванілін та вершкове масло, добре перемішати. Щільно накрити плівкою і дати трохи охолонути.
- Як тільки охолоне крем – додати сир і розчинений желатин у 100 мл молока (желатин розчинити за інструкцією на упаковці).
- Добре перебити блендером до однорідної маси.
- Мармеладну суміш рівномірно розподілити поверх коржа.
- Викласти наступним шаром молочний крем. Відправити в холодильник на три години або на ніч для стабілізації.
А якщо ви любите смачні десерти, рекомендуємо приготувати ароматні шоколадні трюфелі за рецептом "Телеграфа". Їх можна зробити з начинкою із горішків, шматочків сухофруктів чи мармеладу.