Простий торт, який гості запам'ятають, як шедевр: смачний та бюджетний рецепт без міксер
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Такий тортик можна приготувати дуже просто
Ми розповідали, як вдома приготувати розкішний торт "Червоний оксамит". Тепер ділимось рецептом набагато простішого тортика, який можна легко приготувати.
Хоч цей десерт і простий, та він виходить смачним і має гарний вигляд на будь-якому святковому столі. Рецептом поділились на порталі "Господинька". Крем на основі манки чудово тримає форму, ще й готується нескладно.
Інгредієнти:
- 200 г цукру
- 3 яйця
- 130 г вершкового масла
- 50 г какао
- 160 г борошна
- 1/2 чайної ложки соди
- 1 чайна ложка розпушувача
Крем:
- 0,5 л молока
- 75 г манної крупи
- 120 г цукру
- 180 г вершкового масла
- 1 великий лимон
- 50 г шоколаду
- 30 г вершкового масла
Спосіб приготування:
- Збиваємо цукор та яйця вінчиком до легкого пухнастого стану. Вливаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
- Додаємо борошно, змішане з какао, содою та розпушувачем (просіюємо через сито). Замішуємо однорідне тісто. Воно вийде досить густе.
- Перекладаємо тісто у змащену форму. Розрівнюємо поверхню тіста лопаткою.
- Випікаємо при температурі 180°C приблизно 30 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці. Виймаємо з форми та остуджуємо на рівній поверхні.
- Паралельно готуємо крем. Заливаємо лимон окропом і залишаємо на 10 хвилин.
- Після цього знімаємо цедру (тільки шкірку жовтого кольору) дрібною терткою. Очищаємо лимон від шкірки, плівок та насіння.
- Пробиваємо м'якоть лимона з цукром занурювальним блендером. Висипаємо манку в холодне молоко і варимо кашу, помішуючи, 3 хвилини після закипання.
- Забираємо з вогню. Після цього додаємо лимонну суміш та шматочки вершкового масла (після кожного шматочка кашу добре розмішуємо).
- Закриваємо крем плівкою до поверхні і чекаємо, коли охолоне. Щоб вирівняти консистенцію, злегка збиваємо вже холодний крем.
- Розрізаємо корж на 2 частини. Кладемо один корж на тарілку і розподіляємо на ньому крем. Накриваємо другим коржем.
- Змащуємо боки та верх торта кремом. Поливаємо торт глазур'ю. Ставимо в холодильник на дві години.
Коли тортик стабілізується, це буде чудовий десерт — з ніжними коржами та ароматним, не приторним кремом. Також ми розповідали, як приготувати тортик "Чорний принц".