Простий торт, який гості запам'ятають, як шедевр: смачний та бюджетний рецепт без міксер

Читать на русском
Автор
Простий шоколадний торт з лимонним кремом
Простий шоколадний торт з лимонним кремом. Фото food.obozrevatel.com

Такий тортик можна приготувати дуже просто

Ми розповідали, як вдома приготувати розкішний торт "Червоний оксамит". Тепер ділимось рецептом набагато простішого тортика, який можна легко приготувати.

Хоч цей десерт і простий, та він виходить смачним і має гарний вигляд на будь-якому святковому столі. Рецептом поділились на порталі "Господинька". Крем на основі манки чудово тримає форму, ще й готується нескладно.

Інгредієнти:

  • 200 г цукру
  • 3 яйця
  • 130 г вершкового масла
  • 50 г какао
  • 160 г борошна
  • 1/2 чайної ложки соди
  • 1 чайна ложка розпушувача

Крем:

  • 0,5 л молока
  • 75 г манної крупи
  • 120 г цукру
  • 180 г вершкового масла
  • 1 великий лимон
  • 50 г шоколаду
  • 30 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо цукор та яйця вінчиком до легкого пухнастого стану. Вливаємо розтоплене вершкове масло і перемішуємо.
  2. Додаємо борошно, змішане з какао, содою та розпушувачем (просіюємо через сито). Замішуємо однорідне тісто. Воно вийде досить густе.
  3. Перекладаємо тісто у змащену форму. Розрівнюємо поверхню тіста лопаткою.
  4. Випікаємо при температурі 180°C приблизно 30 хвилин в заздалегідь розігрітій духовці. Виймаємо з форми та остуджуємо на рівній поверхні.
  5. Паралельно готуємо крем. Заливаємо лимон окропом і залишаємо на 10 хвилин.
  6. Після цього знімаємо цедру (тільки шкірку жовтого кольору) дрібною терткою. Очищаємо лимон від шкірки, плівок та насіння.
  7. Пробиваємо м'якоть лимона з цукром занурювальним блендером. Висипаємо манку в холодне молоко і варимо кашу, помішуючи, 3 хвилини після закипання.
  8. Забираємо з вогню. Після цього додаємо лимонну суміш та шматочки вершкового масла (після кожного шматочка кашу добре розмішуємо).
  9. Закриваємо крем плівкою до поверхні і чекаємо, коли охолоне. Щоб вирівняти консистенцію, злегка збиваємо вже холодний крем.
  10. Розрізаємо корж на 2 частини. Кладемо один корж на тарілку і розподіляємо на ньому крем. Накриваємо другим коржем.
  11. Змащуємо боки та верх торта кремом. Поливаємо торт глазур'ю. Ставимо в холодильник на дві години.

Коли тортик стабілізується, це буде чудовий десерт — з ніжними коржами та ароматним, не приторним кремом. Також ми розповідали, як приготувати тортик "Чорний принц".