Таким пирогом ласують грецькі гурмани: нереально смачна та бюджетна страва без масла та яєць

Читать на русском
Автор
Пиріг виходить пишним і дуже смачним
Пиріг виходить пишним і дуже смачним. Фото shuba.life

Обов’язково спробуйте його приготувати

Ми ділились рецептом дуже смачного яблучного пирога "Невидимка". Однак піст диктує інші умови, однак навіть без яєць, молока та масла можна приготувати смачні домашні солодощі до кави чи чаю.

Разом із порталом SHUBA пропонуємо спекти солодкий грецький пиріг фануропіта. Він виходить пишним, маслянистим, і дуже смачним.

Інгредієнти:

  • 270 г апельсинового соку
  • 150 г рафінованої соняшникової олії
  • 160 г цукру
  • 1 ч. л. меленої кориці
  • 1/2 ч. л. меленого кардамону
  • цедра 1 апельсина
  • 400 г пшеничного борошна
  • 50 г родзинок
  • 2 ч. л. розпушувача

Спосіб приготування:

  1. Розмішуємо апельсиновий сік, олію та цукор. Додаємо корицю, кардамон та цедру апельсина. Перемішуємо до розчинення цукру.
  2. Змішуємо борошно з розпушувачем. Просіваємо борошно до рідких інгредієнтів. Додаємо борошно частинами, ретельно перемішуючи масу.
  3. Отримуємо густе текуче тісто. Додаємо запарені родзинки та перемішуємо.
  4. Застеляємо форму для випічки папером. За бажанням вистилаємо папером і стінки форми.
  5. Виливаємо тісто у форму та розподіляємо його. Випікаємо пиріг при 170-180°C протягом 45-60 хвилин.
  6. Перевіряємо готовність пирога сухою паличкою. Важливий момент — готовий пиріг повинен охолонути у формі.

Виймаємо пиріг з форми та прикрашаємо до смаку. Також ми розповідали, як приготувати апетитне пісне печиво на помідорному розсолі.