Усі підготували — і до духовки: без м’ясного рулету неможливий великодній стіл

Читать на русском
Автор
564
Суперсмачна ідея до свята Новина оновлена 27 березня 2024, 08:27
Суперсмачна ідея до свята. Фото slk.kh.ua

Вжух — і найсмачніша святкова страва готова

Якщо ви хочете здивувати своїх близьких дивовижним рецептом до великоднього столу, приготуйте рулет. Ця смачна і проста у приготуванні страва підкорить з першого шматочка.

Усього кілька помахів руки — все інше за вас зробить духовка. Все так швидко, що захочеться готувати знову і знову. А близьким сподобається така страва за розкішну начинку та тягучість. Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати пасхальний рулет у листковому тісті

Інгредієнти на 4 порції:

  • м’ясний фарш – 800 г;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • часник, зубчики – 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений, приправа до фаршу, зелень – на свій смак;
  • листкове тісто – 400 г;
  • борошно пшеничне – 20 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • яйця курячі – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 20 мл.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Обсмажуємо його на розігрітій сковороді з рослинною олією до прозорості.
  2. Чистимо і пропускаємо через прес часник. Миємо та подрібнюємо зелень.
  3. Підготовлені інгредієнти додаємо у фарш. Туди ж відправляємо яєчний білок, сіль, перець та спеції. Все ретельно перемішуємо.
  4. Робочу поверхню присипаємо борошном і трохи розкочуємо листкове тісто. Поступово розкладаємо фарш і присипаємо натертим сиром. Загортаємо у щільний рулет і змащуємо його яєчним жовтком.
  5. Деко застилаємо пергаментом, перекладаємо рулет і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 60 хвилин до золотистої скоринки.

Великодній стіл також неможливий без пишної випічки. "Телеграф" ділився раніше рецептом паски до свята.