Якщо набрид звичний вінегрет, приготуйте його по-литовськи: рецепт стане вам в нагоді до посту
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Такий вінегрет готуватимете постійно
З 18 березня, у період Великого посту не можна їсти м’ясо, рибу, молоко, яйця та всі продукти тваринного походження. Тому саме час поласувати звичним вінегретом. А щоб урізноманітнити його, приготуємо страву за литовським рецептом.
Для нього вам знадобляться найпростіші інгредієнти, серед яких мариновані чи смажені гриби. Shuba радить запекти овочі у духовці. Саме завдяки такому способу приготування салат вийде яскравим та соковитим.
Як приготувати пісний вінегрет по-литовськи
Інгредієнти на 6 порцій:
- картопля – 4 шт.;
- буряк – 2 шт.;
- квашена капуста – 400 г;
- мариновані гриби – 300 г;
- огірки солоні — 5 шт.;
- морква – 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 2 шт.;
- оливкова олія – 48 мл;
- сіль – 500 г.
Спосіб приготування:
- Духовку розігріваємо до 180 – 200 градусів. На деко відправляємо не менше половини пачки кам’яної солі, викладаємо вимиті буряки, картоплю і моркву. Запікаємо їх до готовності — на це піде 40-50 хвилин.
- Готовим овочам даємо охолонути, чистимо, нарізаємо кубиками та відправляємо салатник.
- Цибулю миємо, чистимо і нарізаємо кільцями. Обсмажуємо його в розігрітій сковороді з рослинною олією до появи золотистого кольору і відправляємо салатник до овочів.
- Солоні огірки та мариновані гриби нарізаємо дрібними кубиками та відправляємо в салатник.
- Квашену капусту перекидаємо в друшляк, даємо стекти соку, дрібно нарізаємо і відправляємо в овочі.
- Все солимо, перемішуємо, даємо настоятися протягом 30 хвилин і подаємо на стіл.
Дуже смачно виходить вінегрет із оселедцем. Спробуйте і переконайтеся самі.