Якщо набрид звичний вінегрет, приготуйте його по-литовськи: рецепт стане вам в нагоді до посту

Читать на русском
Автор
Виходить дуже пікантно та ситно
Виходить дуже пікантно та ситно. Фото shuba.life

Такий вінегрет готуватимете постійно

З 18 березня, у період Великого посту не можна їсти м’ясо, рибу, молоко, яйця та всі продукти тваринного походження. Тому саме час поласувати звичним вінегретом. А щоб урізноманітнити його, приготуємо страву за литовським рецептом.

Для нього вам знадобляться найпростіші інгредієнти, серед яких мариновані чи смажені гриби. Shuba радить запекти овочі у духовці. Саме завдяки такому способу приготування салат вийде яскравим та соковитим.

Як приготувати пісний вінегрет по-литовськи

Інгредієнти на 6 порцій:

  • картопля – 4 шт.;
  • буряк – 2 шт.;
  • квашена капуста – 400 г;
  • мариновані гриби – 300 г;
  • огірки солоні — 5 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • оливкова олія – 48 мл;
  • сіль – 500 г.

Спосіб приготування:

  1. Духовку розігріваємо до 180 – 200 градусів. На деко відправляємо не менше половини пачки кам’яної солі, викладаємо вимиті буряки, картоплю і моркву. Запікаємо їх до готовності — на це піде 40-50 хвилин.
  2. Готовим овочам даємо охолонути, чистимо, нарізаємо кубиками та відправляємо салатник.
  3. Цибулю миємо, чистимо і нарізаємо кільцями. Обсмажуємо його в розігрітій сковороді з рослинною олією до появи золотистого кольору і відправляємо салатник до овочів.
  4. Солоні огірки та мариновані гриби нарізаємо дрібними кубиками та відправляємо в салатник.
  5. Квашену капусту перекидаємо в друшляк, даємо стекти соку, дрібно нарізаємо і відправляємо в овочі.
  6. Все солимо, перемішуємо, даємо настоятися протягом 30 хвилин і подаємо на стіл.

Дуже смачно виходить вінегрет із оселедцем. Спробуйте і переконайтеся самі.