Антикризовий салат "Ненажера": дешевий, а такий смачний, що зупинитись неможливо
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5837
Для цього салату потрібна печінка і ще трохи продуктів
Ми розповідали, як замість олів’є приготувати ситний салат "Буковина". Тепер ділимось рецептом чудового антикризового салату з печінкою "Ненажера".
Салатик надзвичайно простий і смачнющий, ще й продукти для нього потрібні бюджетні і звичайні. Інгредієнти чудово поєднуються між собою. Рецептом смачної страви поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- 500 г печінки
- 1 лавровий лист
- 4-5 горошин чорного перцю
- 2-3 солоних огірки (200 г)
- 1 велика цибулина (150-200 г)
- 2 моркви (200 г)
- 1 зубчик часнику
- 4-5 столових ложок олії для смаження
- 2 столові ложки майонезу
- сіль, перець і зелень до смаку
Спосіб приготування:
- Промиваємо печінку і відправляємо варитися в киплячу воду. Додаємо лавровий лист, перець горошком і трохи солі.
- Перевіряємо готовність печінки, розрізавши її навпіл: якщо всередині вона світла, значить готова. Зливаємо воду, перекладаємо печінку в миску, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо охолонути.
- Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до прозорості. В окремій сковороді обсмажуємо моркву, нарізану соломкою.
- Нарізаємо огірки соломкою. Коли печінка охолоне, нарізаємо її також соломкою.
- Додаємо до огірків цибулю, моркву і печінку. Натираємо трохи часнику і додаємо декілька ложок майонезу.
Перемішуємо, пробуємо на смак і додаємо сіль за потребою. До салату також можна додати ваші улюблені овочі — чим більше, тим смачніше. Також ми ділились рецептом оригінального гуцульського грибного салату "Шухи".