Антикризовий салат "Ненажера": дешевий, а такий смачний, що зупинитись неможливо

Читать на русском
Автор
5837
Ну дуже смачний салатик!
Ну дуже смачний салатик!. Фото food.obozrevatel.com

Для цього салату потрібна печінка і ще трохи продуктів

Ми розповідали, як замість олів’є приготувати ситний салат "Буковина". Тепер ділимось рецептом чудового антикризового салату з печінкою "Ненажера".

Салатик надзвичайно простий і смачнющий, ще й продукти для нього потрібні бюджетні і звичайні. Інгредієнти чудово поєднуються між собою. Рецептом смачної страви поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 500 г печінки
  • 1 лавровий лист
  • 4-5 горошин чорного перцю
  • 2-3 солоних огірки (200 г)
  • 1 велика цибулина (150-200 г)
  • 2 моркви (200 г)
  • 1 зубчик часнику
  • 4-5 столових ложок олії для смаження
  • 2 столові ложки майонезу
  • сіль, перець і зелень до смаку

Спосіб приготування:

  1. Промиваємо печінку і відправляємо варитися в киплячу воду. Додаємо лавровий лист, перець горошком і трохи солі.
  2. Перевіряємо готовність печінки, розрізавши її навпіл: якщо всередині вона світла, значить готова. Зливаємо воду, перекладаємо печінку в миску, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо охолонути.
  3. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до прозорості. В окремій сковороді обсмажуємо моркву, нарізану соломкою.
  4. Нарізаємо огірки соломкою. Коли печінка охолоне, нарізаємо її також соломкою.
  5. Додаємо до огірків цибулю, моркву і печінку. Натираємо трохи часнику і додаємо декілька ложок майонезу.

Перемішуємо, пробуємо на смак і додаємо сіль за потребою. До салату також можна додати ваші улюблені овочі — чим більше, тим смачніше. Також ми ділились рецептом оригінального гуцульського грибного салату "Шухи".