Ідеально для посиденьок з друзями: рецепт ароматного глінтвейну

Читать на русском
Автор
Цей напій чудово зігріває та створює затишок  (зображення створено за допомогою ШІ) Новина оновлена 25 березня 2024, 09:41
Цей напій чудово зігріває та створює затишок (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми поділимось секретами приготування справжнього глінтвейну.

Зігріваючий глінтвейн – це не лише смачний й ароматний напій, але й справжній символ затишку. Його насичений пряний смак та зігріваючий ефект роблять глінтвейн ідеальним доповненням до прохолодних вечорів.

Інгредієнти:

  • 1 л червоного вина (сухого або напівсухого)
  • 200 мл води
  • 100 г цукру
  • 1 апельсин
  • 1 яблуко
  • 1 паличка кориці
  • 4-5 шт. гвоздики
  • 1 зірочка бадьяна
  • 1/4 чайної ложки мускатного горіха

Приготування:

  1. У каструлю влийте вино та воду. Додайте цукор і спеції.
  2. Доведіть суміш до кипіння, потім зменшіть вогонь і кип'ятіть на повільному вогні протягом 15-20 хвилин.
  3. Апельсин і яблуко наріжте часточками. Додайте фрукти до каструлі.
  4. Прогрійте глінтвейн на повільному вогні ще 5-10 хвилин.
  5. Зніміть глінтвейн з вогню і дайте йому настоятися протягом 10-15 хвилин.
  6. Процідіть глінтвейн і розлийте по келихах.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку можна додати до глінтвейну 1-2 столові ложки вишневого лікеру.
  • Глінтвейн можна також приготувати з білого вина.
  • Замість апельсина та яблука можна використовувати інші фрукти, наприклад, груші, виноград або сливи.
  • Глінтвейн можна подавати з печивом, пряниками або фруктами.

Завдяки цьому простому рецепту ви зможете приготувати ароматний та зігріваючий глінтвейн, який подарує вам відчуття затишку та тепла.

Спробуйте приготувати узвар за рецептом "Телеграфа". Окрім цього, вас може зацікавити три смачні рецепти лимонадів, які чудово втамовують спрагу.