Півкіло печінки, фрукти і жодного молока — смачніше печінки ви не готували
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 56725
Близькі здивуються, коли ви готуватимете, але з’їдять усі
Куряча печінка — універсальний продукт: ми готуємо з неї чудові рагу, різноманітні паштети, начинку для пирогів, пельменів або млинців. Щоб печінка вийшла ніжною та ароматною, зазвичай ми вимочуємо її в молоці.
Однак іноді немає часу на цю довгу процедуру, але все ж таки хочеться поласувати апетитною і смачною печінкою. У цьому випадку ми додамо один незвичайний інгредієнт — яблуко, а печінку приготуємо в духовці. Така страва за рецептом "На пенсії" стане улюбленою.
Як приготувати соковиту та ніжну печінку
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки;
- 2 зелені тверді яблука;
- 2 цибулини;
- 50 г вершкового масла;
- сіль та перець — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Для початку підготуємо усі інгредієнти. Курячу печінку ретельно миємо. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, насіння та серцевини, нарізаємо м'якуш пластинками. Очищену цибулю нарізаємо півкільцями.
- Форму для запікання змащуємо вершковим маслом та викладаємо шарами підготовлені інгредієнти: спочатку цибулю, після – яблука, далі – печінку. Повторюємо, доки не закінчаться продукти. Солимо, перчимо і зверху викладаємо шматочки вершкового масла.
- Форму накриваємо фольгою та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. За 10-15 хвилин до закінчення можна зняти фольгу — тоді печінка вийде з хрусткою скоринкою.
Подаємо готову печінку з яблуками з улюбленим гарніром та насолоджуємось. Смачного.