Півкіло печінки, фрукти і жодного молока — смачніше печінки ви не готували

Читать на русском
Автор
56725
Страва вийде фантастичною
Страва вийде фантастичною. Фото napensii.ua

Близькі здивуються, коли ви готуватимете, але з’їдять усі

Куряча печінка — універсальний продукт: ми готуємо з неї чудові рагу, різноманітні паштети, начинку для пирогів, пельменів або млинців. Щоб печінка вийшла ніжною та ароматною, зазвичай ми вимочуємо її в молоці.

Однак іноді немає часу на цю довгу процедуру, але все ж таки хочеться поласувати апетитною і смачною печінкою. У цьому випадку ми додамо один незвичайний інгредієнт — яблуко, а печінку приготуємо в духовці. Така страва за рецептом "На пенсії" стане улюбленою.

Як приготувати соковиту та ніжну печінку

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 2 зелені тверді яблука;
  • 2 цибулини;
  • 50 г вершкового масла;
  • сіль та перець — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо усі інгредієнти. Курячу печінку ретельно миємо. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, насіння та серцевини, нарізаємо м'якуш пластинками. Очищену цибулю нарізаємо півкільцями.
  2. Форму для запікання змащуємо вершковим маслом та викладаємо шарами підготовлені інгредієнти: спочатку цибулю, після – яблука, далі – печінку. Повторюємо, доки не закінчаться продукти. Солимо, перчимо і зверху викладаємо шматочки вершкового масла.
  3. Форму накриваємо фольгою та відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин. За 10-15 хвилин до закінчення можна зняти фольгу — тоді печінка вийде з хрусткою скоринкою.

Подаємо готову печінку з яблуками з улюбленим гарніром та насолоджуємось. Смачного.