До сніданку або на перекус: такий паштет із квасолі виходить не гіршим, ніж м'ясний

Читать на русском
Автор
6679
Незвичайний, пікантний, ситний паштет
Незвичайний, пікантний, ситний паштет. Фото gazdynja.com

Також підійде для святкового столу

Квасоля є поживним білковим продуктом, що може легко замінити м'ясо та наситити. Її додають до салатів, тушкують з цибулькою та морквою, а також готують паштети.

Саме рецептом такої страви ми сьогодні й хочемо поділитися. Готувати паштет нескладно, він чудово зберігається у холодильнику близько тижня та виходить дуже смачним, інформує "Українська ґаздиня".

Як приготувати паштет з квасолі

Інгредієнти:

  • червона консервована квасоля – 400 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 2 зуб.;
  • гострий перець;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • петрушка;
  • карі – 1 ч. л.;
  • італійські чи прованські трави – 0,5 ч. л.;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • вода – 2 ст. л.;
  • олія 2 ст. л.;

Спосіб приготування:

  1. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на сковороді з олією.
  2. Додати пластини часнику та пару кілець чилі.
  3. Обсмажити інгредієнти на невеликому вогні протягом 10-12 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Додати карі, суміш трав (прованські або італійські), перемішати, смажити 1-2 хвилини, прибрати з вогню пару хвилин остудити.
  5. Перекласти суміш в блендер, додати трохи води.
  6. Всипати квасолю, перебити до однорідності та перекласти у зручну ємність.
  7. До отриманої маси додати сік лимона, дрібно нарубану зелень петрушки, кілька кілець рубаного чилі (якщо ви не проти гострого), сіль та чорний мелений перець.
  8. Ще раз все ретельно перемішати та прибрати паштет у холодильник злегка охолонути.

Раніше ми публікували перевірений рецепт паштету на новорічний стіл. Це чудовий перекус або й страва до святкового столу.