До сніданку або на перекус: такий паштет із квасолі виходить не гіршим, ніж м'ясний
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 6672
Також підійде для святкового столу
Квасоля є поживним білковим продуктом, що може легко замінити м'ясо та наситити. Її додають до салатів, тушкують з цибулькою та морквою, а також готують паштети.
Саме рецептом такої страви ми сьогодні й хочемо поділитися. Готувати паштет нескладно, він чудово зберігається у холодильнику близько тижня та виходить дуже смачним, інформує "Українська ґаздиня".
Як приготувати паштет з квасолі
Інгредієнти:
- червона консервована квасоля – 400 г;
- цибуля – 1 шт.;
- часник – 2 зуб.;
- гострий перець;
- лимонний сік – 1 ст. л.;
- петрушка;
- карі – 1 ч. л.;
- італійські чи прованські трави – 0,5 ч. л.;
- сіль;
- чорний перець;
- вода – 2 ст. л.;
- олія 2 ст. л.;
Спосіб приготування:
- Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на сковороді з олією.
- Додати пластини часнику та пару кілець чилі.
- Обсмажити інгредієнти на невеликому вогні протягом 10-12 хвилин, періодично помішуючи.
- Додати карі, суміш трав (прованські або італійські), перемішати, смажити 1-2 хвилини, прибрати з вогню пару хвилин остудити.
- Перекласти суміш в блендер, додати трохи води.
- Всипати квасолю, перебити до однорідності та перекласти у зручну ємність.
- До отриманої маси додати сік лимона, дрібно нарубану зелень петрушки, кілька кілець рубаного чилі (якщо ви не проти гострого), сіль та чорний мелений перець.
- Ще раз все ретельно перемішати та прибрати паштет у холодильник злегка охолонути.
Раніше ми публікували перевірений рецепт паштету на новорічний стіл. Це чудовий перекус або й страва до святкового столу.