Домашні зметуть за вечір: рецепт пиріжків з вишнею

Читать на русском
Автор
Пиріжки з вишнею є чудовим варіантом перекусу  (зображення створено за допомогою ШІ)
Пиріжки з вишнею є чудовим варіантом перекусу (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми поділимось з вами легким рецептом пиріжків, які завжди вдаються.

Одними з найулюбленіших ласощів, що дарують відчуття домашнього затишку, є пиріжки з вишнею. Вони виходять ароматні та дуже смачні. Приготувати пиріжки з вишнею зможе навіть новачок.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 250 мл молока
  • 100 г вершкового масла
  • 50 г цукру
  • 1 яйце
  • 10 г сухих дріжджів
  • 1/2 чайної ложки солі

Для начинки:

  • 500 г вишні (свіжої або замороженої)
  • 100 г цукру
  • 1 столова ложка крохмалю
  • 1/2 чайної ложки кориці

Для змащування:

  • 1 яйце
  • 1 столова ложка молока

Приготування:

  1. Тісто: У теплому молоці розчиніть дріжджі та цукор. Залиште на 10-15 хвилин до утворення пінної шапочки.
  2. Додайте яйце, розтоплене вершкове масло, сіль та борошно. Замісіть м'яке та еластичне тісто.
  3. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину.
  4. Начинка: Вишню переберіть, видаліть кісточки. Додайте цукор, крохмаль та корицю. Перемішайте.
  5. Формування пиріжків: Тісто розділіть на невеликі кульки. Розкачайте кожну кульку в коло.
  6. Викладіть на центр тіста 1-2 столові ложки начинки. Защипніть краї тіста, формуючи пиріжок.
  7. Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом. Змастіть пиріжки яйцем, збитим з молоком.
  8. Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору.

Порада:

  • Для більш насиченого смаку до начинки можна додати 1-2 столові ложки вишневого лікеру.
  • Пиріжки можна також запекти в мультиварці на режимі "Випічка" протягом 40-50 хвилин.
  • Готові пиріжки можна посипати цукровою пудрою або полити вишневим сиропом.

Смачні та ароматні пиріжки з вишнею – це чудовий десерт до чаю, кави або молока. Спробуйте приготувати їх за нашим рецептом, і ви будете приємно здивовані!

Якщо ж ви не бажаєте довго поратись з тістом, приготуйте "Бабку Ельку". До речі, до сніданку можна ще приготувати лінивий хачапурі.