Ми поділимось з вами легким рецептом пиріжків, які завжди вдаються.
Одними з найулюбленіших ласощів, що дарують відчуття домашнього затишку, є пиріжки з вишнею. Вони виходять ароматні та дуже смачні. Приготувати пиріжки з вишнею зможе навіть новачок.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 500 г борошна
- 250 мл молока
- 100 г вершкового масла
- 50 г цукру
- 1 яйце
- 10 г сухих дріжджів
- 1/2 чайної ложки солі
Для начинки:
- 500 г вишні (свіжої або замороженої)
- 100 г цукру
- 1 столова ложка крохмалю
- 1/2 чайної ложки кориці
Для змащування:
- 1 яйце
- 1 столова ложка молока
Приготування:
- Тісто: У теплому молоці розчиніть дріжджі та цукор. Залиште на 10-15 хвилин до утворення пінної шапочки.
- Додайте яйце, розтоплене вершкове масло, сіль та борошно. Замісіть м'яке та еластичне тісто.
- Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 годину.
- Начинка: Вишню переберіть, видаліть кісточки. Додайте цукор, крохмаль та корицю. Перемішайте.
- Формування пиріжків: Тісто розділіть на невеликі кульки. Розкачайте кожну кульку в коло.
- Викладіть на центр тіста 1-2 столові ложки начинки. Защипніть краї тіста, формуючи пиріжок.
- Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом. Змастіть пиріжки яйцем, збитим з молоком.
- Випікайте в розігрітій до 180°C духовці протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору.
Порада:
- Для більш насиченого смаку до начинки можна додати 1-2 столові ложки вишневого лікеру.
- Пиріжки можна також запекти в мультиварці на режимі "Випічка" протягом 40-50 хвилин.
- Готові пиріжки можна посипати цукровою пудрою або полити вишневим сиропом.
Смачні та ароматні пиріжки з вишнею – це чудовий десерт до чаю, кави або молока. Спробуйте приготувати їх за нашим рецептом, і ви будете приємно здивовані!
Якщо ж ви не бажаєте довго поратись з тістом, приготуйте "Бабку Ельку". До речі, до сніданку можна ще приготувати лінивий хачапурі.