Ніжний та соковитий пиріг "12 ложок": рецепт, який ви запам’ятаєте з першого разу

Читать на русском
Автор
15325
Ви приготуєте його за півгодини
Ви приготуєте його за півгодини. Фото lifestyle.today.ua

Урізноманітнити смак випічки можна родзинками, горіхами або шоколадними краплями

Ароматна домашня випічка — це чудовий варіант для сімейних посиденьок. Вона не тільки втамовує голод і тішить смакові рецептори, а й надає будинку відчуття затишку.

Сьогодні ми разом із "На пенсії" поділимося рецептом пирога, для приготування якого вам не знадобляться ні міксер, ні дорогі продукти. Вам просто потрібно буде змішати інгредієнти у кількості 12 ложок. В результаті у вас вийде волога та ароматна усередині випічка.

Як приготувати італійський пиріг "12 ложок"

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • цукор – 12 ст.л;
  • олія рослинна – 12 ст.л;
  • молоко – 12 ст.л;
  • борошно — 12 ст.л;
  • розпушувач тесту — 1 ч. л;
  • сіль — 1 щіпка;
  • цукор ванільний – 10 г;
  • цедра та сік ½ лимона;
  • пудра цукрова для посипання;
  • вершкове масло.

Спосіб приготування

  1. У глибоку ємність вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор та ванільний цукор. Вінчиком все перемішуємо до однорідного стану.
  2. В отриману суміш додаємо молоко та рослинну олію, ще раз ретельно перемішуємо. Туди ж натираємо цедру, вичавлюємо сік лимона.
  3. У суміш всипаємо просіяне борошно разом з розпушувачем тіста, вимішуємо ретельно до однорідності. Тісто за консистенцією має нагадувати сметану.
  4. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, виливаємо туди тісто і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Посипаємо готовий пиріг цукровою пудрою і подаємо до улюблених напоїв. Смачного.