Ніжний та соковитий пиріг "12 ложок": рецепт, який ви запам’ятаєте з першого разу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 15325
Урізноманітнити смак випічки можна родзинками, горіхами або шоколадними краплями
Ароматна домашня випічка — це чудовий варіант для сімейних посиденьок. Вона не тільки втамовує голод і тішить смакові рецептори, а й надає будинку відчуття затишку.
Сьогодні ми разом із "На пенсії" поділимося рецептом пирога, для приготування якого вам не знадобляться ні міксер, ні дорогі продукти. Вам просто потрібно буде змішати інгредієнти у кількості 12 ложок. В результаті у вас вийде волога та ароматна усередині випічка.
Як приготувати італійський пиріг "12 ложок"
Інгредієнти:
- яйця – 3 шт.;
- цукор – 12 ст.л;
- олія рослинна – 12 ст.л;
- молоко – 12 ст.л;
- борошно — 12 ст.л;
- розпушувач тесту — 1 ч. л;
- сіль — 1 щіпка;
- цукор ванільний – 10 г;
- цедра та сік ½ лимона;
- пудра цукрова для посипання;
- вершкове масло.
Спосіб приготування
- У глибоку ємність вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор та ванільний цукор. Вінчиком все перемішуємо до однорідного стану.
- В отриману суміш додаємо молоко та рослинну олію, ще раз ретельно перемішуємо. Туди ж натираємо цедру, вичавлюємо сік лимона.
- У суміш всипаємо просіяне борошно разом з розпушувачем тіста, вимішуємо ретельно до однорідності. Тісто за консистенцією має нагадувати сметану.
- Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, виливаємо туди тісто і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Посипаємо готовий пиріг цукровою пудрою і подаємо до улюблених напоїв. Смачного.