Жодного чаювання без "Наташі": всі проситимуть тільки цю випічку

Читать на русском
Автор
48117
Апетитне, смачне та гарне печиво
Апетитне, смачне та гарне печиво. Фото filizhankakavu.com

Близькі забудуть про магазинні солодощі

Смачніше магазинних десертів може бути тільки домашнє печиво. Тим більше, якщо готувати його легко і просто.

Разом із "Філіжанкою каві" ми приготуємо смачне, ванільне, вершкове з шоколадними нотками печиво. Його чудово прикрашають і доповнюють ізюм, курага та мак. Почастуйте їм близьких та друзів – і печиво з’їдять усе до останньої крихти.

Як приготувати печиво "Наташа"

Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 100 г сметани;
  • 100 г вершкового масла;
  • 80 г цукру;
  • 300 г борошна;
  • 1 ч. л розпушувача;
  • 1 ст. л какао;
  • по щіпці солі та ваніліну;
  • 40 г кураги;
  • 30 г ізюму;
  • 1 ч. л маку.

Спосіб приготування:

  1. У мисці змішуємо розм’якшене вершкове масло, цукор, сіль та ванілін. Туди ж додаємо яйце та сметану. Все ретельно перемішуємо.
  2. В отриману масу всипаємо невелику кількість борошна разом з розпушувачем і перемішуємо. Поступово додаємо борошно і замішуємо м’яке, липке тісто.
  3. Відокремлюємо третину тіста, додаємо туди какао. Інше тісто змішуємо з родзинками, нарізаною курагою, маком, ретельно перемішуємо. Обидві частини тіста відправляємо у холодильник.
  4. Після цього розкочуємо шоколадне тісто, зверху викладаємо світле, розкочуємо в пласт товщиною в 1.5 с, нарізаємо на шматочки та посипаємо цукром.
  5. Викладаємо заготовки на лист і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.

Рекомендуємо також пісочне кільце з арахісом. Ніхто не встане з-за столу, доки не з’їдять до останньої крихти.