Шкідники та хвороби не зіпсують ваш виноград: чим його обробити навесні

Читать на русском
Автор
22213
Правильний догляд дасть свої результати
Правильний догляд дасть свої результати. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, як захистити виноград та майбутній урожай

Виноград — досить витривала рослина, яка добре росте після сильної обрізки, переносить снігові зими та дає хороший урожай навіть без ретельного догляду. Водночас навесні не зайвим буде провести обрізання лози та обробити його засобами від шкідників та захворювань.

Шкідники або хвороби виноградної лози рідко знищують саму рослину, але дуже погано впливають на кількість та якість урожаю. Захистити лозу від шкідників допоможе простий домашній розчин, рецептом якого ділиться Super Express.

Народний засіб від хвороб та шкідників на винограді

При обприскуванні виноградної лози варто використовувати домашні засоби. Одним з найефективніших для винограду є суміш зі шкірки цибулі та часнику.

  1. Очистіть цибулю та часник і підготуйте 100 г лушпиння.
  2. Залийте очищення двома літрами води та залиште на тиждень за кімнатної температури.
  3. Щодня перевіряйте та перемішуйте розчин. Через тиждень процідіть розчин та розбавте водою у пропорції 1:1.

Обприскуйте лозу цим настоєм раз на тиждень, починаючи з ранньої весни. Обприскування винограду цибулею та часником допомагає попереджати грибкові захворювання та боротися з кліщами. Щоб зробити препарат ще ефективнішим, можна додати ложку господарського мила чи рідини для миття посуду. Це запобігатиме стіканню розчину з листя і створить на них захисний бар’єр.

Раніше "Телеграф" розповідав, як врятувати почорнілі після зими троянди. В арсеналі у дачників є щонайменше 3 ефективних простих способи.