Рятуємо стебла троянд, які почорніли після зими: 3 прості дії

Читать на русском
Автор
810
Обробка троянд від почорніння Новина оновлена 18 березня 2024, 22:16
Обробка троянд від почорніння. Фото Canva

Таке може статися через неправильний догляд за рослиною

Садівники після зими знімають укриття з різних рослин, зокрема, з троянд. Часто вони бачать, що стебла стали чорними після зими. Не останню роль тут відіграє обрізка.

Утім, Ukr.media передає, що стебла можуть стати чорними навіть, якщо правильно доглядати за трояндами й добре їх укривати. Натомість причиною такої ситуації може бути інфекційний або кільцевий опік. Тобто, кущ захворів на грибок.

Також стебло може стати чорним, якщо ви його відкрили не в потрібний час аби посадили в не дуже зручному для троянд місті. Є кілька простих дій, які допоможуть вам врятувати рослини.

  • Процедурою, яка допоможе, стане обрізка. Варто позбутися потемнілих пагонів, оскільки хвороба буде поширюватися далі.
  • Коли закінчили обрізку, кущ варто обприскати засобом проти грибка та стимулятором росту. Препарати варто придбати, враховуючи сорт троянд.
  • Після цього кущі слід прикопати та поливати до того часу, поки не з'являться бруньки. Упродовж вегетаційного періоду треба періодично обробляти рослини від шкідників та хвороб.

Раніше "Телеграф" писав про те, чому потрібно посадити троянди навесні. Тому що в цю пору для них існують всі потрібні умови, а також у магазинах можна придбати бажаний вид троянд із широкого асортименту. До того ж саме весною троянди найкраще ростуть.