Мамин пісний борщ виходив фантастичним: вона готувала саме за цим рецептом

Читать на русском
Автор
23521
Пісний борщ вийде таким же смачним
Пісний борщ вийде таким же смачним. Фото shuba.life

Спробуйте — і ви готуватимете таким чином улюблену страву завжди

Борщ – це коронна страва української кухні. Він навіть був внесений до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Звичайно, кожен кулінар готує борщ за своїм рецептом, зі своїми хитрощами. Один із найважливіших інгредієнтів цієї страви – м’ясо. Однак у піст хочеться поласувати стравами без м’яса без шкоди смаку. Як приготувати фантастичний борщ без м’яса, розповімо разом із "Важно знать".

Як приготувати пісний борщ

Інгредієнти:

  • 2 буряки;
  • 1 цибуля;
  • 3-4 шт. картоплі;
  • 0,5 шт. болгарського перцю;
  • 0,5 шт. моркви;
  • 200 г квашеної капусти з розсолом;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 1-2 ст. л. меду;
  • сіль та перець до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Буряки очистьте, розріжте на дві частини, відправте в каструлю і варіть близько 40 хвилин. Коли вода стане насиченим червоним кольором, додайте половину цибулини.
  2. Очистьте і наріжте картоплю, відправте в каструлю. Туди ж відправте нарізану тонкою соломкою моркву. Коли овочі зваряться, посоліть, додайте лавровий листок та часник.
  3. Коли буряк звариться, дістаньте його, наріжте кубиком і відправте назад у каструлю.
  4. Очистьте і наріжте перець і залишок цибулі, обсмажте овочі олії. Додайте томатну пасту, трохи потушкуй і відправте в каструлю з бульйоном.
  5. Додайте кислу капусту і трохи меду, дайте настоятися і подавайте до столу.

Такий борщ можна подавати з пісним грибним пирогом за рецептом "Телеграфа". Смачного!