Тане у роті: рецепт ніжного чізкейку

Читать на русском
Автор
Чізкейк стане чудовим доповненням до чаю чи кави  (зображення створено за допомогою ШІ)
Чізкейк стане чудовим доповненням до чаю чи кави (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати чізкейк.

Чізкейк – це не просто десерт, а справжня симфонія смаку, яка підкорює серця мільйонів. Його ніжна текстура та багатство смаків роблять чізкейк ідеальним завершенням будь-якої трапези.

Сьогодні ми пропонуємо вам рецепт чізкейка, який відрізняється неповторним смаком - поєднання вершкового сиру, чорного шоколаду та вишні робить чізкейк неймовірно вишуканим. Крім того стане справжньою окрасою вашого столу. Про це пише Твоє місто.

Інгредієнти:

Для основи:

  • 200 г шоколадного печива
  • 100 г вершкового масла

Для начинки:

  • 400 г вершкового сиру
  • 200 г чорного шоколаду
  • 200 мл вершків (33% жирності)
  • 100 г цукру
  • 3 яйця
  • 1 ч. л. ваніліну

Для вишневого соусу:

  • 300 г заморожених вишень
  • 100 г цукру
  • 2 ст. л. лимонного соку

Приготування:

  1. Основа:
  • Печиво подрібніть в блендері до стану крихти.
  • Розтопіть вершкове масло.
  • Змішайте крихту печива з розтопленим маслом.
  • Викладіть масу на дно форми для випічки, утрамбуйте.
  • Поставте форму в холодильник на 30 хвилин.
  1. Начинка:
  • Вершковий сир збийте з цукром до однорідної маси.
  • Додайте яйця по одному, постійно збиваючи.
  • Розтопіть чорний шоколад на водяній бані, додайте до вершкової маси, перемішайте.
  • Влийте вершки, додайте ванілін, перемішайте.
  1. Випікання:
  • Розігрійте духовку до 180°C.
  • Вилийте начинку на основу.
  • Запікайте чізкейк протягом 40-45 хвилин, доки краї не застигнуть, а центр буде трохи тремтіти.
  • Виключіть духовку, залиште чізкейк в духовці з відкритими дверцятами протягом 1 години.
  1. Вишневий соус:
  • Заморожені вишні викладіть в каструлю, додайте цукор і лимонний сік.
  • Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і тушкуйте протягом 10 хвилин.
  • Зніміть з вогню, дайте охолонути.
  1. Подача:
  • Охолоджений чізкейк вийміть з форми, викладіть на тарілку.
  • Полийте чізкейк вишневим соусом.

Порада:

  • Для основи чізкейка можна використовувати будь-яке шоколадне печиво.
  • Замість чорного шоколаду можна використовувати білий або молочний.
  • Вишневий соус можна приготувати з свіжих вишень.
  • Чізкейк "Нічна симфонія" можна прикрасити свіжими ягодами, м'ятою або тертим шоколадом.

Чізкейк – це не просто десерт, а справжня кулінарна феєрія. Його вишуканий смак та елегантний вигляд здивують ваших гостей та подарують незабутні враження!

А якщо ви любите торти, рекомендуємо приготувати торт із трьох інгредієнтів за рецептом "Телеграфа". Також, пропонуємо приготувати шоколадно-сирний торт без випічки.