Печіть одразу два: такий яблучний пиріг розлетиться за лічені хвилини

Читать на русском
Автор
644
Повітряний, м'який, соковитий та дуже смачний
Повітряний, м'який, соковитий та дуже смачний. Фото 1000.menu

Випічка із продуктів, що є у кожному домі

Яблучні пироги чудові тим, що їх можна готувати практично у будь-який період року. Вони актуальні тоді, коли яблучка тільки дозріли, і навесні, коли залишилися запаси цих смачних фруктів.

Так, можна спекти всіма відому "Шарлотку" або звернути увагу на смачний заливний пиріг з яблуками. А рецептом випічки з нами поділилися на порталі "Смачні рецепти домашніх страв".

Як приготувати заливний яблучний пиріг

Інгредієнти:

  • яблука – 4-5 шт – 700-800 г;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • яйце – 3 шт.;
  • цукор – 150 г;
  • сіль – 1/3 ч. л.;
  • ванільний цукор — 1 пак.;
  • масло вершкове – 100 г;
  • сметана – 150 г;
  • борошно – 230 г;
  • розпушувач – 2 ч. л.;

Спосіб приготування:

  1. З яблук прибрати серцевину, почистити нарізати шматочками.
  2. З лимона вичавити сік, перемішати з яблуками.
  3. У миску розбити три великих яйця.
  4. Всипати цукор, ванільний цукор, трохи солі, перемішати, збити вінчиком до однорідності.
  5. Додати розтоплене вершкове масло і сметану, перемішати.
  6. Всипати просіяне борошно і розпушувач, замісити тісто для пирога.
  7. Змішати тісто з нарізаними яблуками та перекласти у форму, змащену олією.
  8. Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів в духовці близько 50 хвилин.

А якщо ви любите яблучну випічку рекомендуємо також приготувати яблучні пончики за рецептом "Телеграфа". Ця смакота — гідна альтернатива навіть улюбленій шарлотці.