Печіть одразу два: такий яблучний пиріг розлетиться за лічені хвилини
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 644
Випічка із продуктів, що є у кожному домі
Яблучні пироги чудові тим, що їх можна готувати практично у будь-який період року. Вони актуальні тоді, коли яблучка тільки дозріли, і навесні, коли залишилися запаси цих смачних фруктів.
Так, можна спекти всіма відому "Шарлотку" або звернути увагу на смачний заливний пиріг з яблуками. А рецептом випічки з нами поділилися на порталі "Смачні рецепти домашніх страв".
Як приготувати заливний яблучний пиріг
Інгредієнти:
- яблука – 4-5 шт – 700-800 г;
- лимонний сік – 1 ст. л.;
- яйце – 3 шт.;
- цукор – 150 г;
- сіль – 1/3 ч. л.;
- ванільний цукор — 1 пак.;
- масло вершкове – 100 г;
- сметана – 150 г;
- борошно – 230 г;
- розпушувач – 2 ч. л.;
Спосіб приготування:
- З яблук прибрати серцевину, почистити нарізати шматочками.
- З лимона вичавити сік, перемішати з яблуками.
- У миску розбити три великих яйця.
- Всипати цукор, ванільний цукор, трохи солі, перемішати, збити вінчиком до однорідності.
- Додати розтоплене вершкове масло і сметану, перемішати.
- Всипати просіяне борошно і розпушувач, замісити тісто для пирога.
- Змішати тісто з нарізаними яблуками та перекласти у форму, змащену олією.
- Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів в духовці близько 50 хвилин.
А якщо ви любите яблучну випічку рекомендуємо також приготувати яблучні пончики за рецептом "Телеграфа". Ця смакота — гідна альтернатива навіть улюбленій шарлотці.