Щоб уберегтися від нещастя: чому не можна наливати напої на вазі та через руку

Читать на русском
Автор
5327
Причини вас здивують
Причини вас здивують. Фото Freepik

Найкраще наливати напої на столі

Жоден святковий стіл не обходиться без різноманітних напоїв. Серед різних прикмет про алкоголь найпопулярніші – не можна наливати його на вазі та через руку.

Однак, чи пов’язана заборона розливати таким чином напої лише з прикметами? Розкажемо про це разом із "Главредом".

Чому не можна наливати на вазі

Вважається, що це може спричинити нещастя. Швидше за все, вона виходить із практичних міркувань: пролитий напій може означати втрату чи невдачу.

Річ у тому, що раніше дороге спиртне наливали в келихи дуже акуратно. Пролити алкоголь часто означало викликати гнів господаря.

Наливати на вазі — це ще й дуже незручно і непрактично. Потік рідини буде складно контролювати, а утримувати посуд у повітрі буде дуже складно. Все це може призвести до розливання напою та псування майна.

Наразі немає жодних суворих правил, які забороняють наливати на вазі. Однак це не рекомендується з міркувань практичності, естетики та ввічливості.

Чому не можна наливати через руку

Раніше вважалося, що це неповага до того, кому ви наливаєте. Це було з тим, що рука вважалася "нечистої" частиною тіла.

Загалом немає жодних суворих правил, що забороняють наливати через руку. Однак, у більшості випадків, це не рекомендується з міркувань практичності, естетики та ввічливості.

Найкраще поставити посуд на стіл перед тим, як наливати в нього напій. Наливати слід повільно, акуратно і не до країв. У цей момент краще запропонувати гостю вибрати, скільки він хоче випити зараз.

Раніше ми розповідали, що означає розсипати сіль. Виявляється, у цієї дії є негативні наслідки.