Знадобиться пачка солі та ціла курка: ваша вечеря буде готова за 40 хвилин
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 534
Така страва стане справжньою окрасою святкового столу
Якщо часу дуже мало смачну вечерю можна приготувати буквально з нічого. І це не паста "Карбонара", адже в рецепті, який ми запропонуємо сьогодні, лише два інгредієнти.
Йдеться про тушку курки, запечену на солі. Ви здивуєтеся, наскільки це смачно інформують на порталі "1000.menu".
Як приготувати курку на солі
Інгредієнти:
- курка — 1 шт. (1,5 кг);
- сіль (не йодована) — 0,5 кг;
Спосіб приготування:
- Тушку курки промити, позбавити від зайвого жиру та непотрібної шкіри.
- Курку просушити паперовими рушниками.
- Взяти деко і звичайну кам’яну сіль. Важливо, щоб вона не була йодована, оскільки остання може дати гіркоту м’ясу.
- Висипати сіль на деко, розрівняти. Солі має бути приблизно 1 см заввишки.
- Викласти курку на лист спинкою вниз, щоб сік максимально зберігався всередині і птиця зберегла соковитість. Також можна зв’язати ніжки птиці кулінарною ниткою та обмотати шматочками фольги.
- Запікати птицю в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці близько півтори години. На кожен кілограм курки знадобиться близько години часу.
- Перевірити готовність курки можна за допомогою звичайної зубочистки. Достатньо проткнути курку і подивитися на колір соку, що витікає. Якщо сік виходитиме каламутний або рожевий, то курку необхідно ще потримати в духовці. Якщо сік буде прозорим, то можете бути впевнені, що запечена курка повністю готова.
А якщо ви любите птицю, рекомендуємо приготувати курячі стегенця в карамельному соусі. Вони готуються на "раз-два", а ефект такий, ніби над ними чаклували на кухні не одну годину.