Дуже дешево, але неймовірно смачно: заради такого хека ви відмовитеся навіть від лосося

Читать на русском
Автор
5498
Хек вийде дуже соковитим
Хек вийде дуже соковитим. Фото shuba.life

Не шукайте інших рецептів — цей найкращий

Щоб смачно та бюджетно поласувати вечерею, не обов’язково витрачати багато грошей. Для ситного сімейного блюда відмінно підійде хек.

Спробуйте запекти його за рецептом Smachnonews — і ви здивуєтеся. На смак просте в приготуванні блюдо вийде не гірше за лосося. Спробуйте і переконайтеся самі.

Як смачно запекти хек у духовці

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1,6 кілограма хеку;
  • 2 цибулі;
  • половина ч. л. солі;
  • 100 г борошна;
  • 1 ч. л. приправи для риби;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • 1 ч. л. сухого часнику;
  • 3 ст. л. майонезу;
  • 1 ч. л. паприки;
  • 1 ч. л. зернистої гірчиці;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 3 яйця.

Спосіб приготування:

  1. Рибу чистимо, видаляємо начинки, прибираємо плавці та нарізаємо шматочками. Відправляємо їх у форму для запікання, солимо, додаємо приправи поливаємо олією. Ретельно все втираємо в рибу та залишаємо "відпочити" на півгодини.
  2. В цей час готуємо кляр. Для цього з’єднуємо яйця з майонезом, додаємо зернисту гірчицю. Окремо змішуємо борошно та панірувальні сухарі.
  3. Застилаємо деко пергаментом, змащуємо рослинною олією.
  4. Кожен шматочок риби обвалюємо в сухарях з борошном, після – в яєчній суміші та викладаємо на деко. Накриваємо згори все змоченим у воді пергаментом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.

Поки запікається рибка, готуємо улюблений салат та картопляне пюре. Вечеря вийде — пальчики оближете.