Дуже дешево, але неймовірно смачно: заради такого хека ви відмовитеся навіть від лосося
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5498
Не шукайте інших рецептів — цей найкращий
Щоб смачно та бюджетно поласувати вечерею, не обов’язково витрачати багато грошей. Для ситного сімейного блюда відмінно підійде хек.
Спробуйте запекти його за рецептом Smachnonews — і ви здивуєтеся. На смак просте в приготуванні блюдо вийде не гірше за лосося. Спробуйте і переконайтеся самі.
Як смачно запекти хек у духовці
Інгредієнти на 4 порції:
- 1,6 кілограма хеку;
- 2 цибулі;
- половина ч. л. солі;
- 100 г борошна;
- 1 ч. л. приправи для риби;
- 100 г панірувальних сухарів;
- 1 ч. л. сухого часнику;
- 3 ст. л. майонезу;
- 1 ч. л. паприки;
- 1 ч. л. зернистої гірчиці;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 3 яйця.
Спосіб приготування:
- Рибу чистимо, видаляємо начинки, прибираємо плавці та нарізаємо шматочками. Відправляємо їх у форму для запікання, солимо, додаємо приправи поливаємо олією. Ретельно все втираємо в рибу та залишаємо "відпочити" на півгодини.
- В цей час готуємо кляр. Для цього з’єднуємо яйця з майонезом, додаємо зернисту гірчицю. Окремо змішуємо борошно та панірувальні сухарі.
- Застилаємо деко пергаментом, змащуємо рослинною олією.
- Кожен шматочок риби обвалюємо в сухарях з борошном, після – в яєчній суміші та викладаємо на деко. Накриваємо згори все змоченим у воді пергаментом і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Поки запікається рибка, готуємо улюблений салат та картопляне пюре. Вечеря вийде — пальчики оближете.