Котлети вийдуть набагато дешевше, ніж із м’яса: замініть фарш на бюджетний продукт

Читать на русском
Автор
Смачно, ситно та недорого
Смачно, ситно та недорого. Фото napensii.ua

Близькі не замінять заміни

Ароматні, ніжні котлети – страва, яку ми часто зустрічаємо на наших столах. Їм можна поласувати і під час сімейного обіду чи вечері, і під час свята.

Однак якщо не вистачає грошей на м’ясо чи фарш, можна замінити їх курячими шлунками. Котлетки з них вийдуть такими ж соковитими та фантастично смачними. Рецептом ділиться "На пенсії".

Як приготувати котлети з курячих шлуночів

Інгредієнти:

  • курячі шлунки — 900 г;
  • цибуля — 2 шт.;
  • часник — 1 зубчик;
  • хліб — два шматочки;
  • куряче яйце — 1 шт.;
  • мелена паприка — 0,5 ч. л.;
  • панірувальні сухарі;
  • соняшникова олія;
  • сіль та перець — за смаком.

Спосіб приготування

  1. Курячі шлуночки ретельно миємо, чистимо і пропускаємо двічі через м’ясорубку.
  2. Хліб замочуємо у воді та віджимаємо. Чистимо і подрібнюємо цибулю та часник. Змішуємо підготовлені інгредієнти з фаршем.
  3. Отриману масу солимо, додаємо чорний мелений перець та мелену паприку. Вбиваємо яйце і ретельно перемішуємо до однорідного стану. Накриваємо фарш харчовою плівкою та прибираємо на 15 хвилин у холодильник.
  4. Через зазначений час дістаємо фарш, формуємо з нього котлети, обвалюємо їх в панірувальних сухарях з усіх боків і обсмажуємо на розігрітій сковороді з рослинною олією з обох боків до рум’яності.

Можна також приготувати м’ясні котлети-батончики. Спробуйте — виходить надзвичайно смачно.