Весь секрет в одному інгредієнті: таку капусту полюблять і дорослі, і діти

Читать на русском
Автор
Близькі викачуватимуться з-за столу
Близькі викачуватимуться з-за столу. Фото shuba.life

Спробуйте — вийде надзвичайно пікантно

Ароматна тушкована капуста – це завжди смачно, ситно та різноманітно. Її можна міксувати з м’ясом, фаршем, рибою, ковбасою або приготувати пісну страву.

Рецепт від Shuba дуже простий та універсальний. Для приготування страви вам знадобляться прості інгредієнти – картопля, морква, цибуля та томат. Завдяки одному продукту – сосисокам – смак капусти стане більш пікантним. Їх можна змінити курячим філе, копченими ковбасками чи рибою. А якщо готуватимете тушковану капусту з м’ясним фаршем, спочатку обсмажте його, розбиваючи грудочки.

Як приготувати капусту з сосисками

Інгредієнти на 4 порції:

  • капуста білокачанна – 500 г;
  • картопля – 300 г;
  • морква – 100 г;
  • цибуля жовта ріпчаста — 100 г;
  • сосиски — 2 шт.;
  • паста томатно – 2 ст. л.;
  • вода – 500 мл;
  • олія соняшникова рафінована – 3 ст. л.;
  • масло вершкове 73% — 20 г;
  • сіль, суміш спецій універсальна – до смаку.

Спосіб приготування:

  1. Усі потрібні інгредієнти чистимо та нарізаємо.
  2. У сковороді розігріваємо соняшникову олію та обсмажуємо подрібнені цибулю та моркву. Додаємо нарізані сосиски, томатну пасту та ретельно перемішуємо. Туди ж відправляємо нашатковану капусту та воду, накриваємо кришкою та тушкуємо протягом 5 хвилин.
  3. Через вказаний час солимо страву, приправляємо спеціями. Все перемішуємо та продовжуємо готувати.
  4. Через 5 хвилин додаємо підготовлену картоплю, перемішуємо і тушкуємо під кришкою на слабкому вогні 20-30 хвилин або до готовності усіх овочів.

Даємо настоятися страві хвилин 10, за бажання посипаємо нарізаною зеленню і подаємо з домашньою сметаною. Смачного.