Android не хоче заряджатися: три простих хитрощі

Читать на русском
Автор
1643
Заряджайте свій телефон правильно Новина оновлена 17 березня 2024, 21:58
Заряджайте свій телефон правильно. Фото Pixabay

Тільки без паніки – проблему можна швидко вирішити

Ви підключили свій смартфон до мережі, але пристрій не заряджається або зарядка Android дуже повільна? Багато користувачів стикаються з подібними проблемами, однак їх можна вирішити самостійно без сторонньої допомоги.

Як зробити, якщо ваш мобільний телефон на базі Android не заряджається? Приділіть увагу трьом простим крокам, пише androidpolice.

Перевірте джерело живлення

Зарядний пристрій має бути функціональним та ефективним. Також важливо переконатись, що використовується правильний порт. Якщо телефон починає заряджатися, але потім перестає, причиною, ймовірно, є несправний кабель або адаптер. У такому випадку необхідно замінити аксесуари.

Виконайте перезавантаження

Якщо заміна розетки, зарядного пристрою та USB-кабелю не усунула проблему, ймовірно, проблема криється у вашому телефоні. Спробуйте перезавантажити пристрій. Також корисно спробувати запустити його у безпечному режимі або зробити скидання до заводських налаштувань.

Очистьте гніздо

Пил, бруд або волога в порту зарядки можуть порушити його роботу. Очистьте гніздо телефону для забезпечення нормального функціонування пристрою.

У випадку, якщо жодна із запропонованих порад не розв'язує проблему заряджання, можливо, буде потрібно консультація фахівців. Існує ймовірність, що ваш телефон потребує професійного ремонту.

Раніше ми писали, яка функція швидко "садить" батарею смартфона. Її потрібно вимкнути або використовувати дуже рідко.