Попрощайтеся з товстим шаром льоду в холодильнику: допоможе лише один засіб

Читать на русском
Автор
6718
Морозильну камеру необхідно періодично розморожувати
Морозильну камеру необхідно періодично розморожувати. Фото pexels.com

За допомогою простого трюку можна запобігти утворенню товстих шарів льоду в морозилці

При відкритті морозильної камери туди потрапить тепле повітря та волога. Коли волога, що потрапила, замерзає, на стінках з’являються товсті шари льоду. Вони не тільки займають місце в морозильній камері, але змушують холодильник споживати більше енергії.

Протидіяти цьому ефекту можна регулярним розморожуванням, а також за допомогою соди, яка широко використовується у побуті.

Як використовувати соду в морозильнику

Харчова сода є справжнім чудодійним засобом у господарстві, а також легко допомагає запобігти утворенню товстого шару льоду у морозильній камері.

  1. Розморозьте морозильну камеру як завжди.
  2. Нанесіть 1-2 столові ложки харчової соди на вологу тканину і ретельно протріть всі стінки морозильної камери.
  3. Слідкуйте, щоб сода не потрапила на гумові ущільнювачі, інакше вони зіпсуються.

Завдяки харчовій соді волога не буде швидко осідати в морозильній камері. Якщо ви протерли стінки харчовою содою, при наступному розморожуванні з них буде легко видалити шар льоду. Також цей засіб допоможе прибрати неприємні запахи у холодильнику.

Харчову соду можна замінити двома іншими домашніми засобами — олією і гліцерином. Просто капніть трохи відповідної рідини на вологу тканину та протріть нею морозильну камеру.

Якщо ви хочете ще ефективніше запобігти утворенню шару льоду в морозильній камері, вам також слід дотримуватися цих додаткових порад:

  • Холодильник не повинен розташовуватися надто близько до кухонних приладів, таких як плита або посудомийна машина. Через тепло, яке виділяють ці пристрої, морозильнику потрібно буде більше енергії для охолодження.
  • Холодильник не повинен стояти надто близько до стіни.
  • Не залишайте дверцята морозильної камери відчиненими надовго. Якщо закрити їх швидко, усередину потрапить менше теплого повітря.
  • Перш ніж заморозити їжу, дайте їй охолонути. Конденсат, що утворюється в морозильній камері через спеку, перетворюється на шар льоду.
  • Перевірте ущільнювачі на дверцятах. Вони не повинні пропускати тепле повітря усередину холодильника.

Раніше "Телеграф" розповідав, як скоротити витрати електроенергії на прання. Достатньо вибрати правильну програму.