Не буде псуватися: як доглядати за замшевим взуттям навесні

Читать на русском
Автор
534
Замшеве взуття потребує належного догляду
Замшеве взуття потребує належного догляду. Фото Freepik

Взуття із замші досить примхливе у догляді

З приходом весни якнайшвидше хочеться зняти важкі черевики і вдягнути легкі уггі, туфлі чи кросівки. Однак якщо ваше взуття із замші, доглядати за ним не так вже й просто. Раніше ми писали, як зберігати зимове взуття, а тепер ділимося, що треба робити, щоб замшеві вироби мали завжди гарний вигляд.

Є спеціальні засоби й інші правила догляду за замшевим взуттям. Про це розповіли на mariomuzi.

Як доглядати за замшевим взуттям

Відразу після придбання, замшеве взуття треба обробити водовідштовхувальним засобом. Вони у загальному доступі в інтернеті та у спеціалізованих магазинах.

Для очищення замшевого взуття від бруду, найкраще користуватися спеціальною щіткою для цього матеріалу. Вони виготовляються з каучуку і мають гумові вставки, які не шкодять матеріалу.

Якщо на вашому взутті є плями, що в’їлися, прибрати їх можна пінним спреєм. Його треба нанести на поверхню і залишити на 15 хвилин. Після цього — за допомогою щітки видалити піну.

Якщо з’явилися жирні плями, можна скористатися засобом для догляду за взуттям, який продається у спеціалізованих магазинах. Також можна очистити й іншими засобами, більш доступними. На вологу пляму треба нанести тальк, а після висихання обережно прибрати його. Якщо ж забруднення висохло, видалити його можна нашатирним спиртом та крохмалем. З цих інгредієнтів треба зробити суміш і нанести на пляму, після чого стерти м’якою тканиною.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відновити білі кросівки. У цьому вам допоможуть копійчані засоби.