Потрібна не тільки чистка: як правильно зберігати зимове взуття

Читать на русском
Автор
562
Перед зберіганням потрібно ретельно очистити взуття
Перед зберіганням потрібно ретельно очистити взуття. Фото fabi.com.ua

Для зберігання взуття краще не використовувати пакети

Весна невпинно наближається, тож настає час необхідного весняного прибирання та сортування речей. Важливо розумно підібрати спосіб зберігання зимового взуття.

"Телеграф" зібрав 5 корисних порад щодо цього. Починати треба з інвентаризації — якщо на ваших улюблених зимових черевиках помітні зношеності, то їх варто відремонтувати або попрощатися з ними.

Почистіть чоботи

Обережно протріть зимове взуття засобом для чищення взуття або вологою ганчіркою, а шкіряне взуття обробіть якісним очисником і кремом. Обов’язково перевірте підошви та видаліть дрібні камінці, які можуть застрягати в протекторах.

Провітріть та дезодоруйте

Перш ніж складати чоботи обов'язково провітріть їх. Протягом останніх кількох вологих місяців у ваших черевиках або черевиках могло зібратися багато бактерій, тому важливо дати вашому взуттю час подихати. Варто також дезодорувати взуття і впевнитися, що воно повністю висохло перед поміщенням в коробку.

Тримайте форму

Зимові черевики та чобітки, особливо високі, потребують допомоги, щоб тримати форму. Якщо у вас немає спеціальної колодки, можна вийти з ситуації набивши чоботи тканиною, папером або навіть старими журналами.

Зберігайте окремо

Коробки, повітропроникні контейнери та прозорі пластикові контейнери є надійним варіантом для зберігання зимового взуття. Зваливши все взуття в одну коробку можна отримати подряпини та пошкодження на ньому. Якщо спільного зберігання не уникнути, варто прокласти взуття шарами, розділивши папером — це один із способів уникнути випадкових подряпин.

Потурбуйтесь про мікроклімат

Крихітні пакетики сілікагелю можуть допомогти зберегти взуття сухим. Не зберігайте взуття в поліетиленових пакетах без циркуляції повітря. Не можна зберігати взуття на балконі при температурі нижче нуля градусів або поблизу джерел тепла.

Раніше "Телеграф" розповідав, як самостійно зробити засіб для миття вікон. Для цього потрібні прості інгредієнти.