Секрети, про які ви не знали: як приготувати ідеальні деруни

Читать на русском
Автор
Без цих секретів деруни не вийдуть
Без цих секретів деруни не вийдуть. Фото vazhnoznat.com

Від дерунів неможливо буде відірватися

Не за горами одне з найвеселіших весняних свят — Масляна. Традиційною стравою весь тиждень є деруни.

Готуються деруни не так вже й складно, але ідеальна страва виходить вкрай рідко. Разом із "РБК-Україна" поділимося секретами приготування смачних дерунів.

Як приготувати ідеальні деруни

Смачні деруни готуються лише зі старої картоплі. У ньому багато крохмалю — саме він надає форму картопляним оладкам. Якщо готувати страву з молодої картоплі, деруни розповзуться по сковороді та доведеться додавати багато борошна — це зіпсує їхній смак.

Якщо крохмалю в картоплі достатньо, можна не додавати в блюдо яйце. Вони й так не розповзатимуться.

Справжні деруни готуються без борошна. Так вони виходять з іншим смаком та ароматом.

Усі овочі для приготування деруни потрібно терти на великій або дрібній тертці. Якщо нарізати їх чи пропустити через комбайн, то деруни вийдуть не такими смачними. Бажаєте пікантності? Додайте 2-3 зубчики часнику.

Також важливо готувати деруни швидко, щоб картопля не потемніла і не пустила зайвий сік. Натерли, замішали — і одразу ж розпочинайте смаження.

За допомогою цих хитрощів ви приготуєте ідеальні деруни до Масляної. Спробуйте — і результат вам точно сподобається.