Швидше за борщ і не гірше за солянку: без такого супчика не обійдеться святковий стіл

Читать на русском
Автор
16566
І до свята, і до ситного сімейного обіду
І до свята, і до ситного сімейного обіду. Фото shuba.life

Раз-два — і обід на столі

З 11 по 17 березня в Україні святкується весела Масляна. Традиційною стравою у святкову суботу вважається наваристий суп.

Якщо ви вважаєте, що приготування смачного супу – це важкий та довгий процес, рецепт Shuba переконає вас у протилежному. Супчик із мисливськими ковбасками готується так просто і швидко, що прикрасить святковий стіл. Приготуйте його також у звичайний день – і суп стане чудовою альтернативою солянці та навіть борщу.

Як приготувати суп з мисливськими ковбасками

Інгредієнти на 6 порцій:

  • вода – 3 л;
  • мисливські ковбаски – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • часник, зубчики – 3 шт.;
  • томати – 1 шт.;
  • паста томатна – 1 ст. л.;
  • бульйонні кубики — 1 шт.;
  • картопля – 4 шт.;
  • приправа "Хмелі-сунелі", сіль, чорний мелений перець, зелень — на свій смак;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • олія соняшникова – 4 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Чистимо та миємо овочі. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на грубій тертці.
  2. У каструлю наливаємо рослинну олію і підсмажуємо підготовлені овочі протягом 2 хвилин. Туди ж відправляємо подрібнений часник та порізаний кубиком помідор. Смажимо все протягом 2-3 хвилин.
  3. Через зазначений час додаємо томатну пасту, нарізані кружальцями завтовшки 1 см мисливських ковбасок. Все перемішуємо та тушкуємо на невеликому вогні протягом 5 хвилин.
  4. Все солимо, додаємо перець та кубик бульйону, заливаємо водою і викладаємо нарізану кубиком картоплю. Доводимо до кипіння та варимо на невеликому вогні до готовності картоплі.

Готовий суп прикрашаємо подрібненою зеленню. Подаємо з домашньою сметаною.