Для такої вечері гречку купуватимуть навіть діти: готуватимете і їстимете її кілограмами

Читать на русском
Автор
630
Вечеря вийде королівською
Вечеря вийде королівською. Фото vazhnoznat.com

Рецепт виручить, якщо хочеться поїсти ситно та недорого

Гречка присутня майже на кожній кухні, але її люблять не всі. Якщо ви готували її з курячими стегнами й вам сподобалося, пропонуємо ще один неймовірний рецепт.

Сьогодні разом з "Ідеями для сніданку та вечері" пропонуємо приготувати гречану кашу з курячим філе та грибами. Спробуєте раз – і разом із близькими скуповуватимете всю гречку в магазинах для такої вечері.

Як приготувати гречку з куркою та грибами

Інгредієнти:

  • куряче філе – 150 г;
  • гречка – 150 г;
  • печериці – 200 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • сіль, перець – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо усі інгредієнти. Цибулю та моркву чистимо. Цибулю дрібно нарізаємо, моркву – натираємо на дрібній тертці. Гриби нарізаємо пластинами, а куряче філе – невеликими шматочками.
  2. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо цибулю та обсмажуємо до золотистості. Додаємо моркву, смажимо ще 2 хвилини, після чого відправляємо гриби та готуємо до випаровування рідини. Туди ж додаємо філе та обсмажуємо протягом 2 – 3 хвилин.
  3. Ретельно миємо гречку та відправляємо у сковороду. Заливаємо її водою так, щоб вона покривала приблизно 5 мм. Солимо і варимо до готовності.

А якщо гречка пригорить, її легко врятувати. Близькі ні про що не здогадаються!