Жодна крупинка не полетить на смітник: ці прості хитрощі врятують гречку, що пригоріла

Читать на русском
Автор
1925
Відмінні рішення на випадок невдачі
Відмінні рішення на випадок невдачі. Фото shuba.life

Ваша вечеря буде врятована

Гречана каша — завжди чудовий варіант для королівської вечері. Однак іноді невдачі трапляються навіть у досвідченого кулінара - гречка пригорає. В результаті з’являється не надто приємний смак і запах, через який її зовсім не хочеться. Але й викидати продукт не хочеться.

На цей випадок є кілька простих трюків, які допоможуть врятувати гречку, що пригоріла. Звісно, всю кашу врятувати не вийде, проте значну частину "реанімувати" можна. Разом зі Знай.UA поділимося трьома способами.

Як врятувати гречку, що підгоріла

Для початку залиште зіпсовану частину у каструлі. Решту перекладіть в іншу ємність.

Найпростіший спосіб — це холодна вода. Вам просто потрібно промити гречану кашу під проточною водою протягом кількох хвилин — і проблеми не було.

Також врятувати гречку можна, повторно приготувавши її. Додайте в гречану кашу невелику кількість води та знову поставте на плиту і проваріть на маленькому вогні. Додайте улюблені спеції та прянощі — і ніхто не помітить, що гречка підгоріла.

Також врятує ситуацію смачна підливка. Вона може бути грибною, м’ясною чи іншою – все залежить від ваших смакових уподобань. Коли підлива буде готова, додайте гречану кашу і тушкуйте протягом кількох хвилин.

До речі, ідеальну підливу приготувати дуже легко. Це чудовий вихід із ситуації.