Приготуйте на Масляну — і проситимуть щодня: незвичайний рецепт шоколадних вареників

Читать на русском
Автор
15672
Ідеально до свята і не лише
Ідеально до свята і не лише. Фото shuba.life

Трохи какао — і вареники не впізнати

Не за горами Масляна — одне з найбільш радісних і веселих свят. У цей період прийнято пекти млинці, готувати різноманітні вареники та пригощати ними гостей.

Для любителів експериментів OBOZ.UA пропонує рецепт незвичайних шоколадних вареників із сиром. Вони не тільки виглядають незвичайно, а й викликають справжнє захоплення у ваших рідних

Як приготувати шоколадні вареники з сиром

Інгредієнти:

  • пшеничне борошно — 600 г;
  • рослинна олія — 1 ст. л.;
  • яйця — 1 шт. + 1 шт.;
  • гаряча вода — 150 мл;
  • молоко — 100 мл;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • какао — 2 ст. л.;
  • сир — 250 г;
  • цукор — 3 — 4 ст. л.;
  • ванільний цукор — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У миску просіюємо борошно, додаємо склянку молока, щіпку солі, гарячу воду, рослинну олію та одне яйце. Все ретельно перемішуємо. Замішуємо досить еластичне, м’яке тісто.
  2. Тісто ділимо на дві рівні частини. В одну додаємо какао і ретельно перемішуємо. Повинно вийти два види тіста: звичайне біле та шоколадне. Обидва види тіста загортаємо в плівку та залишаємо на столі на 20 хвилин.
  3. Через зазначений час обидва види тіста окремо розкочуємо в тонкі пласти, змащуємо їх водою. Укладаємо шоколадне тісто на біле. Повертаємо все в один рулет і нарізаємо заготовки для вареників.
  4. Для приготування начинки в мисці змішуємо сир, додаємо ванільний та звичайний цукор, 1 яйце та все перемішуємо.
  5. Із заготовок розкочуємо тонкі млинці, у центр кожного викладаємо чайну ложку сирної начинки та обережно защипуємо краї.
  6. Варимо їх у киплячій підсоленій воді трохи більш як 7-8 хвилин.

Готові вареники посипаємо цукром та подаємо з домашньою сметаною та ягодами. Смачного.