Приготуйте на Масляну — і проситимуть щодня: незвичайний рецепт шоколадних вареників
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 15672
![Ідеально до свята і не лише](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/6/75/caaea182-8f286a4733b41b2bb041be1ea4166756.jpg?v=6275_1)
Трохи какао — і вареники не впізнати
Не за горами Масляна — одне з найбільш радісних і веселих свят. У цей період прийнято пекти млинці, готувати різноманітні вареники та пригощати ними гостей.
Для любителів експериментів OBOZ.UA пропонує рецепт незвичайних шоколадних вареників із сиром. Вони не тільки виглядають незвичайно, а й викликають справжнє захоплення у ваших рідних
Як приготувати шоколадні вареники з сиром
Інгредієнти:
- пшеничне борошно — 600 г;
- рослинна олія — 1 ст. л.;
- яйця — 1 шт. + 1 шт.;
- гаряча вода — 150 мл;
- молоко — 100 мл;
- сіль — 0,5 ч. л.;
- какао — 2 ст. л.;
- сир — 250 г;
- цукор — 3 — 4 ст. л.;
- ванільний цукор — 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- У миску просіюємо борошно, додаємо склянку молока, щіпку солі, гарячу воду, рослинну олію та одне яйце. Все ретельно перемішуємо. Замішуємо досить еластичне, м’яке тісто.
- Тісто ділимо на дві рівні частини. В одну додаємо какао і ретельно перемішуємо. Повинно вийти два види тіста: звичайне біле та шоколадне. Обидва види тіста загортаємо в плівку та залишаємо на столі на 20 хвилин.
- Через зазначений час обидва види тіста окремо розкочуємо в тонкі пласти, змащуємо їх водою. Укладаємо шоколадне тісто на біле. Повертаємо все в один рулет і нарізаємо заготовки для вареників.
- Для приготування начинки в мисці змішуємо сир, додаємо ванільний та звичайний цукор, 1 яйце та все перемішуємо.
- Із заготовок розкочуємо тонкі млинці, у центр кожного викладаємо чайну ложку сирної начинки та обережно защипуємо краї.
- Варимо їх у киплячій підсоленій воді трохи більш як 7-8 хвилин.
Готові вареники посипаємо цукром та подаємо з домашньою сметаною та ягодами. Смачного.