Навіть тісто замішувати не доведеться: шоколадно-сирний пиріг за лічені хвилини

Читать на русском
Автор
Насичений шоколадний пиріг з ніжною сирною начинкою
Насичений шоколадний пиріг з ніжною сирною начинкою. Фото filizhankakavu.com

Пиріг виходить просто шикарним на смак

Кисломолочний сир — один з основних продуктів, що є чи не в кожному холодильнику. Це й не дивно, адже він смачний, поживний та корисний.

Сир можна їсти, як самостійну страву, готувати із нього запіканки чи смажити сирники. Сьогодні ж ми пропонуємо рецепт десерту, із яким дуже смачно буде попити каву зранку. А поділилися ним з нами на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати шоколадно-сирний пиріг

Інгредієнти:

Тісто

  • 300 г борошна;
  • 120 г цукру;
  • 30 г какао-порошку;
  • 200 г вершкового масла;

Начинка

  • 500 г сиру;
  • 100 г сметани 15%;
  • 180 г цукру;
  • 30 г картопляного крохмалю;
  • 4 яйця;
  • 8 г ванільного цукру.

Спосіб приготування:

  1. Борошно висипати в миску, додати цукор, какао, перемішати.
  2. Додати до сипучих інгредієнтів розм'якшене вершкове масло, перетерти в крихту спершу виделкою, а потім руками.
  3. Для начинки змішати сир, сметану, цукор, ванільний цукор, крохмаль та яйця, все ретельно збити блендером.
  4. У застелену пергаментом форму для випічки насипати більшу частину крихту, розподілити, трішки утрамбувати, сформувати бортики.
  5. Всередину вилити начинку, розрівняти.
  6. Зверху присипати крихтою, що залишилася.
  7. Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
  8. Залишити трішки охолонути та можна нарізати.

А якщо ви любите сир, рекомендуємо також приготувати десерт без випічки "Райська насолода" за рецептом "Телеграфа". Він виходить оригінальним та смачним.