Навіть тісто замішувати не доведеться: шоколадно-сирний пиріг за лічені хвилини
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Пиріг виходить просто шикарним на смак
Кисломолочний сир — один з основних продуктів, що є чи не в кожному холодильнику. Це й не дивно, адже він смачний, поживний та корисний.
Сир можна їсти, як самостійну страву, готувати із нього запіканки чи смажити сирники. Сьогодні ж ми пропонуємо рецепт десерту, із яким дуже смачно буде попити каву зранку. А поділилися ним з нами на порталі "Філіжанка кави".
Як приготувати шоколадно-сирний пиріг
Інгредієнти:
Тісто
- 300 г борошна;
- 120 г цукру;
- 30 г какао-порошку;
- 200 г вершкового масла;
Начинка
- 500 г сиру;
- 100 г сметани 15%;
- 180 г цукру;
- 30 г картопляного крохмалю;
- 4 яйця;
- 8 г ванільного цукру.
Спосіб приготування:
- Борошно висипати в миску, додати цукор, какао, перемішати.
- Додати до сипучих інгредієнтів розм'якшене вершкове масло, перетерти в крихту спершу виделкою, а потім руками.
- Для начинки змішати сир, сметану, цукор, ванільний цукор, крохмаль та яйця, все ретельно збити блендером.
- У застелену пергаментом форму для випічки насипати більшу частину крихту, розподілити, трішки утрамбувати, сформувати бортики.
- Всередину вилити начинку, розрівняти.
- Зверху присипати крихтою, що залишилася.
- Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
- Залишити трішки охолонути та можна нарізати.
А якщо ви любите сир, рекомендуємо також приготувати десерт без випічки "Райська насолода" за рецептом "Телеграфа". Він виходить оригінальним та смачним.