Цими хитрощами користуються кулінари: з ними ваші сирники завжди будуть ідеальними

Читать на русском
Автор
Стане в нагоді під час Масляної і не тільки
Стане в нагоді під час Масляної і не тільки. Фото 24tv.ua

Про ці хитрощі запитає навіть мама

Пишні, золотаві сирники – одна з головних страв на Масляну. Рецептів їх неймовірна безліч, проте смачними та апетитними виходять вони далеко не у всіх. Навіть у найдосвідченішого кулінара бувають ситуації, коли сирники виходять "гумовими", прилипають до сковороди або розвалюються під час смаження. Разом з Ukr.Media розповідаємо про хитрощі ідеальної страви.

Як приготувати ідеальні сирники

Сир для страви має бути середньої жирності – 1 – 9%. Якщо жирність буде вищою, тісто може потекти, нижче — сирники можуть вийти "гумовими".

Обов’язково потрібно вибирати якісний сир, без домішок та пальмової олії. Цей продукт не повинен бути вологим і зернистим — в іншому випадку доведеться додавати більше борошна або манної крупи та сирники вийдуть жорсткими. Ідеальний варіант — сир у пачках-брикетах.

Також не варто додавати в тісто багато яєць – у цьому випадку сирники можуть попливти на сковороді. На 400 г сиру достатньо 1 яйця. Можна додавати тільки яєчні жовтки – тоді тісто вийде густішим і не розтечеться.

Не варто додавати також багато цукру. Він зробить тісто рідкісним та сирники втратить форму. На 400 г сиру достатньо буде 0,5 — 1 ст. л. цукру. Якщо не вистачає — можна посипати готову страву цукровою пудрою або подати з улюбленим варенням, згущеним молоком.

Щоб сирники не прилипали до сковороди, тісто має бути густим. Перед обсмажуванням потрібно кожен сирник запанувати у борошні.

Щоб сирники не опадали, можна частину борошна замінити манкою. Манка не обтяжує тісто і вбирає вологу, тому сирники вийдуть ніжними та соковитими.

Смажити сирники потрібно на розігрітій сковороді з рослинною олією. Тоді вони збережуть форму і поступово просмажаться.

З цими хитрощами у вас вийдуть дивовижні сирники. Спробуйте і переконайтеся самі.