Всього 15 хвилин — і ви вже їсте: для такої страви вдома завжди буде лаваш

Читать на русском
Автор
13622
Жодних "танців з бубном" на кухні
Жодних "танців з бубном" на кухні. Фото today.ua

Відмінно і для перекушування, і для обіду чи вечері

Лаваш — відмінний інгредієнт для швидких сніданків, ситних перекусів та незвичайних страв. Він рятує також у разі несподіваних гостей та у ситуаціях, якщо не хочеться довго стояти на кухні.

Сьогодні ми разом з Today приготуємо хрумкий лаваш із начинкою з ковбаси та плавленого сиру. Така закуска смачна як у теплому, так і холодному вигляді — саме тому її можна брати на роботу або в школу. До речі, цю страву можна готувати і з сосисками, відвареним або смаженим м’ясом, слабосоленою або запеченою рибою.

Як приготувати лаваш з начинкою

Інгредієнти:

  • 3 аркуші лаваша;
  • 250 г ковбаси;
  • 200 г плавленого сиру;
  • 2 — 3 помідори;
  • 2 яйця;
  • 2 ч. л. борошна;
  • 1 пучок кропу;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування:

  1. Для початку підготуємо необхідні інгредієнти. Ковбасу нарізаємо невеликими шматочками, помідори – кубиками, тонкими часточками чи півкільцями. Подрібнюємо вимитий та підсушений кріп.
  2. Усі чотири лаваші змащуємо плавленим сиром. На один лаваш викладаємо половину начинки, накриваємо другим лавашем і викладаємо начинку, що залишилася. Накриваємо все третім лавашем, змащеною вниз. Розрізаємо на порції.
  3. Для приготування кляру змішуємо яйця з борошном та сіллю, збиваємо все вінчиком. Обмочуємо кожен шматочок лаваша.
  4. Розігріваємо сковороду з рослинною олією, викладаємо лаваші та обсмажуємо на середньому вогні з двох боків до рум’яної скоринки.

Готові лаваші викладаємо на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Подаємо разом із соусом тартар та насолоджуємося.