Такою рибкою прийдуть поласувати навіть гості сусідів: фантастичний рецепт до свята

Читать на русском
Автор
З приготуванням впорається будь-хто
З приготуванням впорається будь-хто. Фото napensii.ua

Ви приготуєте страву за пару помахів руки

Хто б міг подумати, що найрізноманітніші рибні страви традиційні під час веселого святкування Масляної. Саме тому ми пропонуємо приготувати дивовижну скумбрію у духовці.

Секрет страви за рецептом "На пенсії" — у простоті. Вам знадобиться тільки риба, цибуля, майонез, кетчуп та спеції. Відправте все в духовку — і за годину у вас на столі буде смакота, яку захочеться їсти знову і знову.

Як приготувати скумбрію, запечену в духовці

Інгредієнти:

  • скумбрія свіжоморожена — 1 кг (три рибки)
  • цибулина велика — 5 шт.;
  • майонез — 4 — 5 ст. л.;
  • кетчуп — 4 — 5 ст. л.;
  • спеції — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і нарізаємо півкільцями.
  2. Рибу ретельно чистимо, миємо та нарізаємо шматочками. Відправляємо її в миску, додаємо майонез, кетчуп та спеції. Все ретельно перемішуємо.
  3. Деко застилаємо папером для запікання, змащуємо невеликою кількістю вершкового масла і викладаємо шматочки риби, а між ними — півкільця цибулі.
  4. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на годину. Орієнтуватися слід по цибулі: як тільки овоч стає м’яким і соковитим — деко можна діставати.

Також до свята можна приготувати скумбрію на овочевій подушці. Ця страва також буде актуальною до Масляної.