Телефон почав заряджатися надто повільно: чому і як це виправити

Читать на русском
Автор
Чому телефон повільно заряджається Новина оновлена 12 березня 2024, 08:42
Чому телефон повільно заряджається. Фото Телеграф

Не поспішайте купувати новий зарядний пристрій, адже проблема може бути в іншому

Якщо ваш телефон раптом став повільніше заряджатися і на цей процес тепер триває надто багато часу, не потрібно поспішати змінювати акумулятор. Слід звернути увагу на деякі деталі.

Можна відзначити цілу низку причин, через які заряджання телефону може стати повільнішим. При цьому усунути їх не складе труднощів і цей процес не займе багато часу.

Спочатку варто звернути увагу на USB-кабель, оскільки він може бути пошкоджений. Вигини, подряпини або помітні пошкодження можуть спричинити повільне заряджання телефону. Якщо вами були виявлені дефекти на кабелі, то краще придбати новий.

Така ж проблема може бути і з адаптером, який вставляється в розетку. Його також потрібно уважно оглянути щодо пошкоджень.

Ще однією причиною того, що телефон раптом почав заряджатися повільно, може бути поломка або засмічення роз’єму для зарядного пристрою. Спочатку його слід просто прочистити. Це можна акуратно зробити за допомогою голки, зубочистки чи палички для коктейлів.

Використання телефону при підключенні до мережі, до речі, також може спричинити повільну зарядку. Так робити не рекомендується, оскільки телефон перегрівається і це негативно позначається на батареї.

Варто додати, що якщо ви вирішили змінити зарядний пристрій для усунення проблеми, купуйте лише оригінальний. Це також допоможе зберегти життя вашому гаджету якомога довше.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як у жодному разі не можна заряджати телефон, щоб це не призвело до його поломки.