Прибирання туалету не вимагатиме багато сил: ця піна все очистить сама

Читать на русском
Автор
Зникнуть бруд та неприємний запах
Зникнуть бруд та неприємний запах. Фото Pexels/ Matheus Bertelli

Рецепт ефективного засобу від забруднень на унітазі

У списку обов’язкових домашніх справ є завдання, які мало комусь хочеться виконувати. Одна з таких – прибирання у туалеті. На поверхні унітаза щодня накопичуються забруднення та мікроби. З цієї причини варто містити унітаз у порядку і якнайчастіше його чистити.

Миючі засоби значно полегшують це завдання. Особливо, якщо використовувати саморобний засіб, який не лише прибирає забруднення, а й усуває неприємний запах.

Яким засобом краще почистити унітаз

Саморобні засоби, як правило, мають перевагу перед магазинною хімією. Вони безпечніші для навколишнього середовища та мешканців. Водночас вони дешевші та часто не менш ефективні. Одним із таких є саморобна піна для очищення унітаза, рецептом якої ділиться Share info. На відміну від інших домашніх засобів, її не потрібно змішувати в якійсь ємності. Достатньо по черзі насипати чи налити інгредієнти в унітаз.

Залийте в унітаз теплу воду, насипте соду, потім лимонну кислоту і знову налийте трохи теплої води. Після цього має відбутися реакція та утворитися піна.

Зачекайте 15 хвилин, а потім ретельно очистіть унітаз йоржиком зсередини. Використовуйте цей засіб приблизно 2-3 рази на тиждень і ваш унітаз завжди буде в ідеальному стані, а в туалеті не буде неприємного запаху.

Раніше "Телеграф" розповідав, як часто необхідно міняти йоржик для унітаза. Не всі домовласники роблять це регулярно.