Проводимо весну цікаво: 20 справ, які варто зробити у березні для гарного настрою

Читать на русском
Автор
Які справи слід зробити у березні для позитивного настрою Новина оновлена 12 березня 2024, 13:01
Які справи слід зробити у березні для позитивного настрою. Фото Canva

Ці прості речі додадуть вам натхнення

З приходом весни хочеться отримувати нову енергію та враження. Для цього можна не лише оновити інтер'єр, але й спробувати деякі заняття. Тоді зможете відчути себе значно краще.

Звичайно, що багато-чого залежить від ваших уподобань та зацікавлень. Адже одні люди надають перевагу спорту, інші — мистецтву, тоді як третіх — цікавить вивчення чогось нового. Утім, "Телеграф" підготував для вас добірку простих справ, які можуть підійти кожному, адже тут немає нічого складного. Заодно проведете час з користю.

  • Простий крок, який допоможе вам навести лад, як у будинку чи квартирі — прибирання. Так, буває взагалі немає бажання це робити й відкладаєш до останнього. Однак, це те заняття, яке допоможе звільнити вам простір і очиститися. Ви помітите, що коли все перебуває на своїх місцях, зникає навіть безлад у думках.
  • Перевірка свого здоров'я — те, що люди часто відкладають на потім, адже постійно не вистачає то часу, то бажання. Але вчасно здати аналізи чи пройти обстеження допоможе вам попередити хвороби та почуватися краще.
  • Цифровий детокс — розкіш нашого часу, коли рідко собі можеш таке дозволити. Адже таким чином, ми перебуваємо на зв'язку з колегами, друзями та рідними. Тож спробуйте не заходити в мережу весь день, коли матимете вихідний. Точно відчуєте прилив нових сил і енергії.
  • Важливо думати не лише про себе, а й про наше оточення. Візьміть участь у прибиранні вашого міста чи села. Зазвичай інформацію про такі заходи можна знайти в місцевих спільнотах. Збираючи сміття та непотріб з публічних місць, ви зробите добру справу.
  • Поставте собі невеличкий виклик. Наприклад, читати кожного дня по 15 сторінок книги, присідати 20 разів чи вивчати нове слово з іноземної мови. Такі дрібні речі будуть вас робити сильнішим і витривалішим.
  • Відвідайте цікавий майстер-клас у вашому місті. Відштовхуйтеся від власних уподобань. Можливо, ви давно хотіли спробувати грати на барабанах або малювати. Є багато різних занять — гончарство, повітряна йога, в'язання, їзда верхи.
  • Заплануйте собі поїздку в інше місто або країну, якщо є така можливість. Навіть маленькі подорожі дають чимало натхнення та змушують дивитися на життя під іншим кутом.
  • Спробуйте ранкові прогулянки або пробіжки на стадіоні чи в парку. Спершу буде важко змусити себе вийти з дому, але потім не пошкодуєте. Завдяки 10-15 хвилинам перебування на свіжому повітрі ви станете значно бадьорішим.
  • Ми всі звикаємо до певних страв та рідко експериментуємо у цьому плані. Однак, приготування нової страви може розширити ваші смакові уподобання.
  • Буває так, що робота і сім'я забирають увесь час, і тоді ти просто заклопотаний у обов'язках і списках справ. Не хочеться бути як білка у колесі, тому треба правильно розподіляти час. Спробуйте приділяти собі хоча б годину в день. Це має бути персонально вашим часом, коли ви займаєтесь тим, що вам до душі.
  • Почніть складати список вдячність. Це проста практика, під час якої треба виписувати всі речі, за які ви дякуєте. Там має бути все: і матеріальне, і духовне. Висловлюючи вдячність, ми самі відчуваємо глибокі та позитивні емоції.
  • Придбання нових речей теж підносить настрій багатьом людям. Навесні можна купити нове пальто, черевики, штани або светр — оновивши гардероб, ви впустите в життя нову енергію.
  • Займіться благодійністю. Перераховуйте донати тим, хто цього потребує. Поїдьте в дитячий будинок, привезіть туди необхідні речі. Або ж просто погодуйте бездомних тварин.
  • У березні варто запланувати зустріч з людиною, з якою ви давно не бачилися. Розмова, жарти, підтримка — те, що зараз потрібно кожному. Так, ви отримаєте масу позитивних емоцій.
Зустріч з подругами
  • Хорошою ідеєю на перший місяць весни буде оновити стрижку чи манікюр. Перегляньте тренди, що зараз актуально та підберіть собі вдалий варіант. На додаток, ще є компліменти отримаєте.
  • Знайдіть собі нове цікаве хобі. Вишивання хрестиком, їзда на велосипеді або написання віршів, — пробуйте те, що вам подобається.
  • Навесні погода стає кращою, тож можете провести пікнік на природі. Візьміть улюблені страви, покривало, інші речі та відправляйтеся з друзями або коханою людиною.
  • Подивіться захопливий фільм або книгу. Можете обрати щось з незвичних для себе жанрів. Це завжди розширює світогляд і наповнює новими знаннями.
  • Підіть у місцевий театр на виставу, балет чи просто концерт. Атмосфера, наповнена силою мистецтва, додасть вам чимало натхнення.
  • Виконайте хоча б одну свою мрію вже у березні. У кожного вона своя. Але не відкладайте її на потім. Реалізуйте зараз і це неодмінно змінить ваш емоційний стан.

Раніше "Телеграф" розповідав, які тренди актуальні навесні 2024 року. Модними будуть короткі кардигани, об'ємні шкіряні куртки, приталені жакети та спортивний стиль.