Проросте вдвічі швидше: у чому варто замочити насіння помідорів і огірків

Читать на русском
Автор
2318
У чому слід замочити насіння помідорів і огірків Новина оновлена 11 березня 2024, 16:35
У чому слід замочити насіння помідорів і огірків. Фото Canva

Замочування насіння перед посадкою має переваги

До посадки треба підготувати не лише ділянку, зібравши з неї все листя й сміття. Деяких процедур потребує й насіння. Є певні секрети як зробити так, щоб воно швидше вкорінювалося та зростало.

Як пише "УНІАН", насіння огірків або помідорів перед посадкою рекомендується замочити у розчині соди. Таким чином, схожість огірків і помідорів, зросте.

Потрібно розмішати соду та воду в однакових кількостях: по одній чайній ложці. Насіння замочуємо щонайменше на 12 годин, однак, його не можна тримати там більше доби. Після цього висушуємо та можна сіяти в землю.

Річ у тім, що сода допомагає розм'якшувати оболонки насіння й водночас пришвидшувати ріст. Таке насіння стає більш адаптивним до несприятливих чинників. Якщо дотриматися цього простого правила, то урожай може зрости на 30%.

Раніше "Телеграф" писав про те, як збільшити родючість землі. Для цього її потрібно посипати вапном, оскільки воно містить багато корисних речовин. Так, ґрунт отримає потрібну кислотність та допоможе рослинам поглинати фосфор із землі.