У 10 разів краще перегною: навіщо посипати город вапном і коли це робити

Читать на русском
Автор
9525
Дізнайтесь, навіщо вапнувати ґрунт Новина оновлена 10 березня 2024, 11:53
Дізнайтесь, навіщо вапнувати ґрунт. Фото leto.ua

Завдяки вапнуванню грунт стає родючим

Якість урожаю значною мірою визначається якістю ґрунту. Якщо грунт виснажений чи не відповідає потребам рослин, всі вони можуть стати слабкими, дрібними і хворобливими. Для поліпшення ґрунту застосовується вапно.

Властивості ґрунту постійно змінюються під впливом різноманітних факторів. Родючість ґрунту зросте до максимуму, якщо вапнувати його, оскільки це у 10 разів краще перегною, пише radiotrek.

Вапнування сприяє збільшенню родючості та збагаченню мінеральними елементами ґрунту. Сприятливий рівень pH приваблює бактерії та гриби, які ефективно розкладають органічні речовини.

Надання ґрунту вапнування надає йому необхідний рівень кислотності, сприяє засвоєнню рослинами фосфору з ґрунту, що забезпечує більш рівномірне зростання рослин.

Коли посипати город вапном

Можна проводити вапнування раз на 1-2 роки або менше, залежно від рівня кислотності ґрунту. Найкращий час для цього – наприкінці осені чи на початку весни. Досвідчені городники додають вапно у ґрунт у березні за кілька тижнів до запланованої посадки.

Подрібнене вапно швидко проникає в грунт, на відміну від гранул, що повільно розчиняються. Тому виробники рекомендують використовувати гранульоване вапно восени, щоб поступово вивільнялися корисні сполуки у ґрунті. Весняним часом краще скористатися порошкоподібним вапном, яке швидко вбирається в ґрунт.

Раніше ми писали, коли навесні можна сіяти моркву. Також "Телеграф" розповідав, коли сіяти помідори на розсаду 2024 року.