Смачне тісто та незвичайна начинка: неможливо пройти, щоб не взяти ще вареничок

Читать на русском
Автор
526
Тепер у вас завжди буде вдома квашена капуста
Тепер у вас завжди буде вдома квашена капуста. Фото shuba.life

Скільки не приготуйте — все буде мало

Під час святкування Масляної готують не лише різноманітні тонкі мереживні млинці. Традиційною стравою вважаються також вареники.

Якщо ж будинки є трохи квашеної капусти, то вареники з такою начинкою вийдуть особливо пікантними. Тісто ви приготуєте з того, що у вас є під рукою. Щоб начинка стала трохи м’якшою та солодкою – додайте до неї трохи цукру. І не бійтеся додавати улюблені спеції та зелень – це лише покращить смак. Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати вареники з квашеною капустою

Інгредієнти

Для тіста:

  • борошно пшеничне – 3 склянки;
  • вода – 240 г;
  • яйце куряче, велике – 1 шт.;
  • олія – 1 ст. л.

Для начинки:

  • цибуля жовта ріпчаста – 3 шт.;
  • квашена капуста – 500 г;
  • суміш спецій універсальна – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо і нарізаємо кубиками. Обсмажуємо її на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистості. Додаємо віджату від зайвої рідини квашену капусту та невелику кількість цукру. Все ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою та гасимо на невеликому вогні близько 20 хвилин.
  2. В окремій мисці збиваємо яйце із щіпкою солі до однорідного стану. Додаємо воду кімнатної температури, олію і ретельно перемішуємо до однорідного стану.
  3. В окрему широку миску просіюємо борошно і робимо в ній заглиблення. Вливаємо в неї яєчну суміш і замішуємо тісто. Накриваємо його рушником та залишаємо на півгодини.
  4. На присипаній борошном робочій поверхні розкочуємо тісто. За допомогою склянки вирізаємо з неї кружечки. Всередину викладаємо начинку та защипуємо краї.
  5. Викладаємо вареники в киплячу воду, перемішуємо шумівкою і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо близько 5 хвилин.

Подаємо готові вареники із вершковим маслом, домашньою сметаною або іншими соусами на свій смак. Також готову гарячу страву можна присипати зеленню та спеціями.