Смачне тісто та незвичайна начинка: неможливо пройти, щоб не взяти ще вареничок
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 526
Скільки не приготуйте — все буде мало
Під час святкування Масляної готують не лише різноманітні тонкі мереживні млинці. Традиційною стравою вважаються також вареники.
Якщо ж будинки є трохи квашеної капусти, то вареники з такою начинкою вийдуть особливо пікантними. Тісто ви приготуєте з того, що у вас є під рукою. Щоб начинка стала трохи м’якшою та солодкою – додайте до неї трохи цукру. І не бійтеся додавати улюблені спеції та зелень – це лише покращить смак. Рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати вареники з квашеною капустою
Інгредієнти
Для тіста:
- борошно пшеничне – 3 склянки;
- вода – 240 г;
- яйце куряче, велике – 1 шт.;
- олія – 1 ст. л.
Для начинки:
- цибуля жовта ріпчаста – 3 шт.;
- квашена капуста – 500 г;
- суміш спецій універсальна – на свій смак.
Спосіб приготування:
- Цибулю чистимо і нарізаємо кубиками. Обсмажуємо її на розігрітій сковороді з рослинною олією до золотистості. Додаємо віджату від зайвої рідини квашену капусту та невелику кількість цукру. Все ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою та гасимо на невеликому вогні близько 20 хвилин.
- В окремій мисці збиваємо яйце із щіпкою солі до однорідного стану. Додаємо воду кімнатної температури, олію і ретельно перемішуємо до однорідного стану.
- В окрему широку миску просіюємо борошно і робимо в ній заглиблення. Вливаємо в неї яєчну суміш і замішуємо тісто. Накриваємо його рушником та залишаємо на півгодини.
- На присипаній борошном робочій поверхні розкочуємо тісто. За допомогою склянки вирізаємо з неї кружечки. Всередину викладаємо начинку та защипуємо краї.
- Викладаємо вареники в киплячу воду, перемішуємо шумівкою і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і варимо близько 5 хвилин.
Подаємо готові вареники із вершковим маслом, домашньою сметаною або іншими соусами на свій смак. Також готову гарячу страву можна присипати зеленню та спеціями.