Посоліть раковину — і проблеми як не бувало: прості трюки позбавлять вас приходу сантехніка

Читать на русском
Автор
15009
Ви вирішите проблему на раз-два Новина оновлена 14 березня 2024, 15:16
Ви вирішите проблему на раз-два. Фото veseldom.com

Вас врятують прості продукти

Проблема засмічення зливу, мабуть, знайома багатьом. Забита раковина може викликати неприємний запах з каналізаційних труб та безліч інших проблем, тому важливо не відкладати її прочищення.

Розв'язати проблему можна кількома простими способами. Про них розповімо разом із "Важно знать".

Як прочистити злив у раковині

Насамперед треба зрозуміти, наскільки серйозною виявилася проблема. Якщо затору як такого ще немає, але зі зливом у раковині вже виникають складнощі, розібратися з ними можна за допомогою гарячої води. Але враховуйте, що пластикові труби не витримують окропу з температурою понад 60 градусів.

Для розв'язання проблеми потрібно залити у стік миття півтора літра гарячої води та почекати півгодини. Через вказаний час потрібно прочистити злив за допомогою вантуза.

Якщо за допомогою окропу розв'язати проблему не вдалося, можна використовувати оцет. В одну посудину потрібно відправити 150 мл оцту, а в іншу відсипати такий самий обсяг харчової соди. Спочатку до раковини потрібно відправити всю соду, а через півхвилини — оцет. Далі варто на півгодини закоркувати злив ганчіркою та після промити гарячою водою.

Найбільш перевірений спосіб прочищення труб — використання солі. Склянку солі потрібно змішати з половиною склянки соди та розчинити у гарячій воді. Отриманим розчином потрібно залити стік та залишити все на ніч. З ранку потрібно просто промити все гарячою водою — і затору не залишиться і сліду.

Раніше "Телеграф" розповідав, що не можна викидати у раковину. Так ви точно не викликатимете сантехніка.