Будуть пробки, сантехнік та тріщини у трубах: ці предмети категорично не можна викидати у раковину

Читать на русском
Автор
1792
Ці знання вам знадобляться
Ці знання вам знадобляться. Фото Freepik

Вам більше не доведеться викликати сантехніку

Кожен рано чи пізно стикається із засміченням у раковині. Безумовно, існує багато різноманітних способів у боротьбі з проблемою, але краще все ж таки не допускати засмічення.

Разом із "УНІАН" розповімо, що може забити раковину до критичного стану. Краще попередити проблему, ніж потім із нею боротися.

Що не можна викидати у раковину

Стережіться відправляти в каналізацію волосся. Просуваючись трубами, вони сплутуються та утворюють пробку. Якщо туди потраплять нігті, вони створять додаткові пробки.

У раковину краще не відправляти рослинну олію. Вся річ у тому, що воно може утворити засмічення в трубах і рано чи пізно вам доведеться викликати сантехніка та чистити труби.

Як правильно утилізувати рослинну олію? Просто змішайте його з крапелькою миючого засобу, розбавте з водою, вилийте масу в пакет і викиньте в смітник.

Також не варто викидати в раковину дріжджі. Якщо ви змиєте їх у туалет, вони вступлять у хімічну реакцію і піднімуть з дна всю неприємну масу.

Тісто з дріжджами може забити труби. Коли воно затвердіє, вам не вдасться уникнути виклику фахівця.

Не варто виливати в раковину та окріп – труби можуть цього не пережити. Якщо ж після цього увімкнете холодну воду, різкий перепад температур може стати причиною утворення тріщин. Труби почнуть текти, а вам доведеться їх потім міняти.

Також не можна відправляти до раковини:

  • залишки шкаралупи від яєць;
  • макарони та рис;
  • ліки (таблетки та рідини);
  • наклейки від фруктів та овочів;
  • будівельна фарба;
  • побутова хімія.

Також у раковину краще не виливати кавову гущу. Тим більше вона вам знадобиться у побуті.