Куди застосувати айву? Запечіть з нею курку! Простий рецепт смачної вечері

Читать на русском
Автор
Ніжна, соковита, ароматна курка
Ніжна, соковита, ароматна курка. Фото say7.info

Айва ідеально доповнює смак м’яса

Айва – незвичайний фрукт. Сирою її мало хто ризикує їсти, проте її можна додавати в компот до інших фруктів або варити варення.

Відмінним рішенням буде додати айву до м’яса. Крім того, що така вечеря готується швидко, це ще й дуже смачно, інформує Say7.

Як запекти курку з айвою

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих стегон;
  • 700 г айви;
  • 200 г цибулі;
  • 1 ч. л. меленої солодкої паприки;
  • 1 ч. л. сушеного часнику (або 2-3 зубчики нарізаного);
  • 0,5 ч.л. меленого імбиру;
  • сіль;
  • перець;
  • олія;

Спосіб приготування:

  1. Стегна посолити, поперчити, додати паприку, часник, імбир, перемішати.
  2. Залишити за кімнатної температури на 30 хвилин.
  3. Цибулю нарізати соломкою.
  4. У айви видалити насіння, нарізати.
  5. На олії обсмажити стегна з двох сторін, вийняти.
  6. У цій же жаровні обсмажити цибулю.
  7. У форму для запікання викласти цибулю.
  8. На цибулю викласти стегна.
  9. Зверху викласти айву.
  10. Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати рум’яні та соковиті курячі стегна. Ця неймовірно смачна страва готувати абсолютно нескладно, а подавати їх можна з будь-яким гарніром.