Куди застосувати айву? Запечіть з нею курку! Простий рецепт смачної вечері
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
![Ніжна, соковита, ароматна курка](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/1/16/f7b1ebf3-c4c3e65bd7e12870954224307fb6d161.jpg?v=8942_1)
Айва ідеально доповнює смак м’яса
Айва – незвичайний фрукт. Сирою її мало хто ризикує їсти, проте її можна додавати в компот до інших фруктів або варити варення.
Відмінним рішенням буде додати айву до м’яса. Крім того, що така вечеря готується швидко, це ще й дуже смачно, інформує Say7.
Як запекти курку з айвою
Інгредієнти:
- 1 кг курячих стегон;
- 700 г айви;
- 200 г цибулі;
- 1 ч. л. меленої солодкої паприки;
- 1 ч. л. сушеного часнику (або 2-3 зубчики нарізаного);
- 0,5 ч.л. меленого імбиру;
- сіль;
- перець;
- олія;
Спосіб приготування:
- Стегна посолити, поперчити, додати паприку, часник, імбир, перемішати.
- Залишити за кімнатної температури на 30 хвилин.
- Цибулю нарізати соломкою.
- У айви видалити насіння, нарізати.
- На олії обсмажити стегна з двох сторін, вийняти.
- У цій же жаровні обсмажити цибулю.
- У форму для запікання викласти цибулю.
- На цибулю викласти стегна.
- Зверху викласти айву.
- Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати рум’яні та соковиті курячі стегна. Ця неймовірно смачна страва готувати абсолютно нескладно, а подавати їх можна з будь-яким гарніром.