Просто м’ясо та спеції: найпростіший рецепт ідеальної страви на вечерю

Читать на русском
Автор
2449
М’ясо вийде неймовірно смачним
М’ясо вийде неймовірно смачним. Фото Unian.net

За останній шматочок близькі навіть поб’ються

Куряче м’ясо – дуже популярний продукт на нашій кухні. Ми любимо соковите куряче філе та рубані котлети з сиром.

Сьогодні разом з "УНІАН" ми приготуємо рум’яні та соковиті курячі стегна. Ця неймовірно смачну страву готувати абсолютно нескладно. Їх можна подавати з будь-яким гарніром, також добре соковите м’ясо поєднується з соусом зі сметани, томатної пасти або гірчиці. Спробуємо?

Як приготувати запечені курячі стегна

Інгредієнти:

  • курячі стегна — 8 штук
  • велика нейодована сіль — 2 ч. л.;
  • мелений чорний перець — щіпка;
  • чебрець — ч. л. без гірки;
  • рослинна олія — 2 ст. л. (краще оливкове).

Спосіб приготування:

  1. Змішайте сіль, перець та чебрець.
  2. Курячі стегна помийте, очистьте, викладіть на лист і зверху посипте сумішшю з обох боків. Суміш ретельно втирайте. Зверху полийте олією, добре натріть її з усіх боків.
  3. Стегенця розкладіть на деко шкірою вгору таким чином, щоб між ними була відстань.
  4. Деко відправте в попередньо розігріту до 210°С духовку. Через 10 хвилин пензликом змастіть стегенця жиром, що витопився, і зменште температуру до 180°С. Повторюйте процедуру двічі через 10 хвилин та ще раз через 5 хвилин. Для приготування курячих стегон достатньо буде 35 хвилин.
  5. Після на максимальну температуру увімкніть верхній гриль, підніміть лист на верхню полицю і запікайте стегенця ще 2 хвилини.

Рекомендуємо також приготувати курячу грудку під шубою з овочів за рецептом "Телеграфа". Ця страва ситно нагодує всю родину.