Просто м’ясо та спеції: найпростіший рецепт ідеальної страви на вечерю
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2449
За останній шматочок близькі навіть поб’ються
Куряче м’ясо – дуже популярний продукт на нашій кухні. Ми любимо соковите куряче філе та рубані котлети з сиром.
Сьогодні разом з "УНІАН" ми приготуємо рум’яні та соковиті курячі стегна. Ця неймовірно смачну страву готувати абсолютно нескладно. Їх можна подавати з будь-яким гарніром, також добре соковите м’ясо поєднується з соусом зі сметани, томатної пасти або гірчиці. Спробуємо?
Як приготувати запечені курячі стегна
Інгредієнти:
- курячі стегна — 8 штук
- велика нейодована сіль — 2 ч. л.;
- мелений чорний перець — щіпка;
- чебрець — ч. л. без гірки;
- рослинна олія — 2 ст. л. (краще оливкове).
Спосіб приготування:
- Змішайте сіль, перець та чебрець.
- Курячі стегна помийте, очистьте, викладіть на лист і зверху посипте сумішшю з обох боків. Суміш ретельно втирайте. Зверху полийте олією, добре натріть її з усіх боків.
- Стегенця розкладіть на деко шкірою вгору таким чином, щоб між ними була відстань.
- Деко відправте в попередньо розігріту до 210°С духовку. Через 10 хвилин пензликом змастіть стегенця жиром, що витопився, і зменште температуру до 180°С. Повторюйте процедуру двічі через 10 хвилин та ще раз через 5 хвилин. Для приготування курячих стегон достатньо буде 35 хвилин.
- Після на максимальну температуру увімкніть верхній гриль, підніміть лист на верхню полицю і запікайте стегенця ще 2 хвилини.
Рекомендуємо також приготувати курячу грудку під шубою з овочів за рецептом "Телеграфа". Ця страва ситно нагодує всю родину.