Дуже красивий салат "Шахрайка": закуска, яка на свято замінить "Шуби" й "Олів’є"

Читать на русском
Автор
535
Салатик виходить смачним і дуже поживним
Салатик виходить смачним і дуже поживним. Фото The Diary of life

Рецепт салату дуже простий і дуже вдалий

Ми ділились рецептом апетитного бурякового салату. Тепер розповідаємо, як прикрасити святковий стіл ефектним салатом "Шахрайка". До речі, він пасуватиме як до повсякденного столу, так і до застілля.

Цей салат привабливо виглядає, адже викладається шарами і непогано тримає форму. Рецептом салату поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста — 1/2 шт
  • Яблуко — 1 шт
  • Гірчиця — 1 ч.л
  • Яблучний оцет 6% — 1 год.
  • Печериці — 300 г
  • Петрушка — 20 г
  • Яйце куряче — 3 шт
  • Консервована кукурудза — 170 г
  • Майонез — до смаку
  • Сіль — до смаку
  • Чорний мелений перець — 1-2 дрібки

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо яблука від шкірки, нарізаємо м'якоть на дрібні шматочки. Очищаємо цибулю, нарізаємо половину голівки невеликими кубиками.
  2. Додаємо цибулю до яблук. Заправляємо суміш оцтом, гірчицею, сіллю та меленим перцем. Перемішуємо та даємо постояти 5 хвилин.
  3. Нарізаємо печериці на шматки середнього розміру. Обсмажуємо 5 хвилин до готовності та повного випаровування грибного соку. Солимо та перчимо гриби.
  4. Відварюємо яйця круто, очищаємо та нарізаємо кубиками. Викладаємо яйця на плоску тарілку нижнім шаром за допомогою кільця для формування.
  5. Змащуємо їх майонезом, присипаємо сіллю та меленим перцем. Викладаємо консервовану кукурудзу на яйця, покриваємо майонезом.
  6. Додаємо суміш яблук і цибулі, добре притискаємо ложкою, змащуємо майонезом. Змішуємо остиглі гриби з петрушкою, викладаємо наступним шаром.
  7. Даємо салату 30 хвилин для просочування. Після цього змащуємо верхній шар майонезом та подаємо салат на стіл.

Він виходить дуже смачним і красивим. Також ми ділились рецептом дуже апетитних млинців.