Дуже красивий салат "Шахрайка": закуска, яка на свято замінить "Шуби" й "Олів’є"
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 535
Рецепт салату дуже простий і дуже вдалий
Ми ділились рецептом апетитного бурякового салату. Тепер розповідаємо, як прикрасити святковий стіл ефектним салатом "Шахрайка". До речі, він пасуватиме як до повсякденного столу, так і до застілля.
Цей салат привабливо виглядає, адже викладається шарами і непогано тримає форму. Рецептом салату поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- Цибуля ріпчаста — 1/2 шт
- Яблуко — 1 шт
- Гірчиця — 1 ч.л
- Яблучний оцет 6% — 1 год.
- Печериці — 300 г
- Петрушка — 20 г
- Яйце куряче — 3 шт
- Консервована кукурудза — 170 г
- Майонез — до смаку
- Сіль — до смаку
- Чорний мелений перець — 1-2 дрібки
Спосіб приготування:
- Очищаємо яблука від шкірки, нарізаємо м'якоть на дрібні шматочки. Очищаємо цибулю, нарізаємо половину голівки невеликими кубиками.
- Додаємо цибулю до яблук. Заправляємо суміш оцтом, гірчицею, сіллю та меленим перцем. Перемішуємо та даємо постояти 5 хвилин.
- Нарізаємо печериці на шматки середнього розміру. Обсмажуємо 5 хвилин до готовності та повного випаровування грибного соку. Солимо та перчимо гриби.
- Відварюємо яйця круто, очищаємо та нарізаємо кубиками. Викладаємо яйця на плоску тарілку нижнім шаром за допомогою кільця для формування.
- Змащуємо їх майонезом, присипаємо сіллю та меленим перцем. Викладаємо консервовану кукурудзу на яйця, покриваємо майонезом.
- Додаємо суміш яблук і цибулі, добре притискаємо ложкою, змащуємо майонезом. Змішуємо остиглі гриби з петрушкою, викладаємо наступним шаром.
- Даємо салату 30 хвилин для просочування. Після цього змащуємо верхній шар майонезом та подаємо салат на стіл.
Він виходить дуже смачним і красивим. Також ми ділились рецептом дуже апетитних млинців.