Фахівців викликати не доведеться: як почистити матрац самостійно

Читать на русском
Автор
Матрац знову стане чистим
Матрац знову стане чистим. Фото bek-clean.uz

Фахівців викликати не доведеться

Деколи плям і неприємних запахів на матраці не уникнути, особливо якщо вдома є маленькі діти чи тварини. Крім того, іноді в цьому аксесуарі для сну можуть заводитися пилові кліщі, яких можна знищити в домашніх умовах.

Почистити матрац також можна легко вдома не вдаючись до послуг хімчистки. Як це зробити – розповідають "Бєлновини".

Як почистити матрац у домашніх умовах

Перед чищенням матраца необхідно пам’ятати, що це не можна робити засобами, що дають сильну піну. Вся річ у тому, що вона швидко вбирається в поверхню, через що потім матрац складно просушити, а також може з’явитися алергія.

Крім того, не можна використовувати суміші, що відбілюють, такі як хлор — вони не тільки мають різкий запах, але і призводять до руйнування синтетичних волокон.

Щоб почистити, матрац необхідно пропилососити виріб з усіх боків. Найкраще із завданням впорається будівельний пилосос. Після цього необхідно взяти звичайний пральний порошок або інший пральний засіб, і розвести його 70-80-градусній воді в пропорції 1 чайна ложка на 1 літр води. Отриману суміш потрібно перелити в пульверизатор і обробити місця забруднення, залишити на кілька годин. Місця забруднення також можна потерти мочалкою, а після процедури видалити засіб спеціальними серветками з мікрофібри. Залишити матрац висохнути.

Раніше ми писали, як прибрати грудки у подушці. Існує перевірений лайфхак, як це зробити.