Ви могли про це навіть не здогадуватися: навіщо насправді потрібна бирка на чайному пакетику

Читать на русском
Автор
743
Вся справа у фіксації
Вся справа у фіксації. Фото Pixabay

Виявляється, не все так просто

Чи може щось принести більше задоволення, ніж домашня випічка зі смачним та ароматним чаєм? Такі домашні посиденьки радують не лише шлунок, а й дають відчуття щастя.

Водночас мало хто замислюється над питанням, навіщо придумано паперову бирку на чайному пакетику. Про це і поговоримо разом із Ukr.Media.

Навіщо потрібна бирка на чайному пакетику

Дехто вважає, що він необхідний для вказівки назви фірми-виробника. Інші ж упевнені, що вона створена спеціально для того, щоб вмочувати пакетик у чашку під час заварювання напою — у цьому випадку такий паперовий ярличок буде своєрідною ручкою для пакетика.

Насправді це призначення бирки на чайному пакеті інше. Вона потрібна для фіксації пакетика в чашці під час заварювання окропу.

Для цього потрібно розмістити бирку на столі, притиснути дном чашки, опустити пакет усередину і лише потім лити воду. Таким чином, ви міцно зафіксуєте пакетик, ниточку не змиє всередину місткості. Після заварювання напою використаний пакет можна буде легко забрати.

Креативні чайомани вигадали для цієї бирки на чайному пакеті ще одне призначення. Вони обмотують ниточки довкола ложки, тримають за ярлик і таким чином віджимають залишки чаю з пакета.

Раніше "Телеграф" розповідав, як правильно заварювати чай. Ваше чаювання буде ідеальним.